Η Honda στη Σύνοδο Κορυφής των Οκτώ στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας
Με οικολογικά μοντέλα και... ανθρωποειδή ρομπότ θα δώσει το παρόν η Honda στη Σύνοδο Κορυφής των Οκτώ στην Ιαπωνία.
Η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται να συμβάλει, στην παρουσίαση των προηγμένων τεχνολογιών της ιαπωνικής κυβέρνησης στη διάσκεψη κορυφής του Χοκάιντο από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου 2008, προσφέροντας τα οικολογικά μοντέλα και τις τεχνολογίες της για τις ανάγκες της Συνόδου.
Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τις μετακινήσεις, θα διατεθούν εννέα υβριδικά Civic για τη μεταφορά των κυβερνητικών εκπροσώπων της κάθε χώρας. Παράλληλα, θα υπάρχει κι ένα FCX Clarity, όχημα κυψελών καυσίμου που λειτουργεί με συμπιεσμένο υδρογόνο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για test drives.
Όσον αφορά τα εκθέματα της εταιρείας στην Περιβαλλοντική Έκθεση της συνόδου, θα παρουσιαστούν οι ηλιακές κυψέλες λεπτού φιλμ CIGS, οι πωλήσεις των οποίων ξεκίνησαν από το 2007 και το σύστημα Honda FC Stack που τοποθετείται μέσα στο FCX Clarity και μετατρέπει το συμπιεσμένο υδρογόνο και το οξυγόνο σε ηλεκτρισμό.
Τέλος, η Honda σχεδιάζει να εντυπωσιάσει και με την επίδειξη του ανθρωποειδούς ρομπότ, τον επονομαζόμενο ASIMO, το οποίο τον περασμένο μήνα διηύθυνε και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης.
- Ανδρουλάκης: Τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για τη Mercosur, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τη στηρίξει – Πυρά για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά
- Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου
- Κρήτη: Κλειστός λόγω έργων ένας διάδρομος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πτήσεις
- Πάνε για το «μπαμ» με Γουίλιαμσον οι Μπουλς (pics, vids)
- Χρηματοδότηση δέκα εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι της Στυλίδας
