Aυξήσεις τιμών για το 2009 προγραμματίζει η GM
Η General Motors Co. -παρά την κρίση την οποία διέρχεται τους τελευταίους μήνες η αγορά αυτοκινήτων- ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις τιμές των μοντέλων του 2009 κατά μέσο όρο 3,5%, και προκειμένου κατά κάποιο τρόπο να χρυσώσει το χάπι αλλά και να δώσει μία ώθηση στις πωλήσεις της, θα προσφέρει ευνοϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα με 0% επιτόκιο για τους επόμενους 72 μήνες.
Η General Motors Co. απέδωσε την επικείμενη αύξηση -η οποία αντιστοιχεί περίπου σε 1.000 δολάρια ανά αυτοκίνητο- στις αυξανόμενες τιμές πρώτων υλών και στο κόστος των βελτιώσεων που θα φέρουν τα νέα μοντέλα και που θα αφορούν κυρίως την ενεργητική και παθητική ασφάλεια.
Αναφορικά με τα ευνοϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, θα ισχύουν για το 80% των μέχρι σήμερα γνωστών μοντέλων, και κυρίως για φορτηγά, μεγάλα και μεσαίου μεγέθους SUV, των οποίων ωστόσο οι τιμές έχουν αυξηθεί ήδη δις κατά τους περασμένους μήνες.
Σύμφωνα με πηγές ο όμιλος προτίθεται επίσης να πριμοδοτήσει με 500 δολάρια τους καταναλωτές οι οποίοι θα προτιμήσουν την αγορά από τη μέθοδο του leasing.
Παράλληλα με αυτά τα μέτρα, η GM θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αντίκτυπο της κρίσης, ενώ σύμφωνα με ανακοινώσεις υψηλά ισταμένων, σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο όσον αφορά την HUMMER.
- «Make Iran great again» – Επιχείρηση στρατολόγησης Ιρανών αντικαθεστωτικών από τη Μοσάντ εν μέσω πολέμου
- Κέρκυρα: Βγαίνει από τη Μεθ ο 14χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι: «Αν δεν φόραγε κράνος δε θα ζούσε», λέει ο πατέρας του
- Στο σπίτι των Τρικαλινών Δημιουργών η γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας
- «Το Κύπελλο δεν θα φύγει από τη χώρα» – Η Σενεγάλη δεν επιστρέφει το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Αφγανοί αναζητούν τους αγαπημένους τους στα συντρίμμια του κέντρου απεξάρτησης που χτυπήθηκε από το Πακιστάν

