Απειλείται με αφανισμό και το Γερμανικό Grand Prix
Οι οργανωτές του Γερμανικού GP της Formula 1 στην πίστα του Hockenheim ανακοίνωσαν απώλειες 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τον αγώνα που διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο και εξέφρασαν την αδυναμία φιλοξενίας του σπορ στο μέλλον, αν δεν υπάρξει οικονομική βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση.
Αυτή η εξέλιξη απειλεί συνολικά την παρουσία της Γερμανίας στο πρόγραμμα της Formula 1, καθώς πριν από δύο χρόνια οι οργανωτές στο Hockenheim και στο Nurburgring αποφάσισαν να εναλλάσσονται στη διοργάνωση του Γερμανικού GP, λόγω έλλειψης πόρων.
Πριν από λίγες εβδομάδες οι οργανωτές του Γαλλικού και του Καναδικού GP ανακοίνωσαν την αδυναμία διοργάνωσης των Grands Prix τους και αυτά αφαιρέθηκαν από το πρόγραμμα της F1 2009.
Σύμφωνα με τον Karl-Josef Schmidt, μέλος των οργανωτών στο Hockenheim, μόνο οι αραβικές χώρες θα έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να φιλοξενούν τη Formula 1. Οι χώρες αυτές, όπως και οι περισσότερες εκτός Ευρώπης (καθώς και η Valencia), πλήρώνουν ετησίως περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα φιλοξενίας του σπορ.
- Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 77-81: Διπλό στην Πόλη με σούπερ Ναν και «υπογραφή» Αταμάν
- ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα στους Αμερικανούς το βράδυ της Τετάρτης
- Ταξίδι της τελευταίας στιγμής για Χριστούγεννα; Οι πιο φτηνοί προορισμοί της Ευρώπης
- Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος τρένο 300 επιβάτες στον Δομοκό
- Η Ρωσία απορρίπτει τον συμβιβασμό για τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, λέει το Κρεμλίνο
- Ιράν: Θύματα της καταστολής του 2022 μηνύουν 40 αξιωματούχους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
