WRC: Ράλι Νέας Ζηλανδίας – Η επιστροφή του βασιλιά
Σε θρίλερ για γερά νεύρα, εξελίχθηκε ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Η μάχη για την τελική επικράτηση κράτησε μέχρι την τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα και είχε θριαμβευτή τον πρωταθλητή του 2003, Petter Solberg.
Σε θρίλερ για γερά νεύρα, εξελίχθηκε ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Η μάχη για την τελική επικράτηση κράτησε μέχρι την τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα και είχε θριαμβευτή τον πρωταθλητή του 2003, Petter Solberg.
Παρόλο την έξοδο του από το δρόμο στην τρίτη ΕΔ του τελευταίου σκέλους -κατά την οποία προσέκρουσε σε ένα βράχο και προκάλεσε ζημιά στην υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού του-, ο Νορβηγός οδηγός της Subaru, κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα 5,9 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Marcus Gronholm και να σημειώσει την πρώτη φετινή του νίκη.
Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας, όλη η εβδομάδα ήταν απλά απίστευτή. Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν τον θέλεις πίσω σου την τελευταία ημέρα ενός Ράλι, αυτός είναι σίγουρα ο M.Gronholm και οι δύο πιέζαμε συνεχώς πάνω από το όριο. Είμαι εξουθενωμένος, αλλά πραγματικά διασκέδασα αυτό τον αγώνα δήλωσε ο P.Solberg, ο οποίος έφθασε τις έξι νίκες στην καριέρα του στο ΠΠΡ.
Ο Marcus Gronholm έφθασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά ένα οδηγικό λάθος στην τελευταία ΕΔ εκμηδένισε το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει έναντι του Νορβηγού και έτσι ο Φινλανδός αρκέστηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.
Ήταν ένα πολύ καλό Ράλι για εμάς. Το σημαντικότερο είναι ότι, η εξέλιξη του 307 WRC, βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν ακόμα μερικές σημαντικές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά είναι ενθαρρυντικό ότι η σκληρή δουλειά της ομάδας αρχίζει να αποδίδει. Βρισκόμαστε πλέον μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και η συνέχεια δείχνει καλή για εμάς δήλωσε ο οδηγός της Peugeot.
Ο Markko Martin, με το πρωτοεμφανιζόμενο Ford Focus WRC04, ήταν τρίτος. Θέση που του επέτρεψε να περάσει μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον Sebastien Loeb, που τερμάτισε με την Citroen Xsara WRC στην τέταρτη θέση του αγώνα.
Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Harri Rovanpera -αποτέλεσμα που του εξασφάλισε τη συμμετοχή σε όλους τους εναπομείναντες χωμάτινους αγώνες του πρωταθλήματος για το 2004 με την Peugeot-, με τον Carlos Sainz να ακολουθεί στην έκτη και τον νεαρό Mikko Hirvonen να φέρνει το Subaru Impreza στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.
Την βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισε ο Daniel Carlsson με το ιδιωτικό Peugeot 206 WRC, ενώ την νίκη στην κατηγορία N πήρε ο Manfred Stohl.
Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος είναι το Ράλι Κύπρου στις 13-16 Μαίου.
Χρήστος Παπαχριστόπουλος
auto.in.gr
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ, ο πρώην της Μπάρι Κίογκαν και η «τσουχτερή» ανάρτηση της Πρωτοχρονιάς
- Love lessons: Τέσσερα μυστικά που κρατάνε «ζωντανή» τη σχέση
- Με τζίρο 8 δισ. στη Ρουμανία οι Ελληνικές επιχειρήσεις
- Το Avatar: Fire and Ash πλησιάζει το 1 δισ. δολάρια στο box office χωρίς να ιδρώσει
- Ελληνική οικονομία: Το στοίχημα των επενδύσεων και οι μεταρρυθμίσεις
- Θες να σε πληρώνουν για να μένεις στην Ευρώπη; Αυτά είναι τα μέρη για σένα
