Ράλι Σαρδηνίας 2009: Ταχύς αλλά ανήσυχος ο S. Loeb
Μετά τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown, ο Γάλλος της Citroen εκτιμά ότι θα χάσει πολύ χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο στο πρώτο σκέλος του Ράλι Ιταλίας - Σαρδηνίας, όπου κυνηγά την έκτη διαδοχική του φετινή νίκη
Ο ταχύτερος χρόνος του Sebastien Loeb (Citroen) στο shakedown του Ράλι Ιταλίας – Σαρδηνίας μπορεί να δείχνει τις διαθέσεις του Γάλλου για την κατάκτηση της έκτης διαδοχικής νίκης σε ισάριθμους αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, όμως ο Γάλλος είπε ότι στις συνθήκες αγώνα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.
Ο πρωταθλητής εκτιμά ότι εκκινώντας πρώτος στις έξι ειδικές διαδρομής του πρώτου σκέλους του ιταλικού αγώνα, την Παρασκευή (22/05), θα χάνει πολύ χρόνο καθαρίζοντας το χωμάτινο τερέν. Ενδεικτικά, στη διαδρομή μόλις 3,75 χλμ. του shakedown στο τρίτο του πέρασμα ήταν 15 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το πρώτο!
Στις αναγνωρίσεις οι Ειδικές γλιστρούσαν πολύ είπε ο Seb και συνέχισε: Νομίζω ότι ο δρόμος θα είναι στεγνός όλο το τριήμερο και αυτό θα κάνει τον καθαρισμό του πολύ σημαντικό. Η διαφορά 15 του τρίτου από το πρώτο μου πέρασμα δείχνει πόσο πολύ πρέπει να καθαριστούν οι δρόμοι. Αυτό θα είναι το ΄κλειδί΄ του αγώνα. Είναι πιθανό να χάσω ακόμα κι ένα λεπτό την Παρασκευή.
Με διαφορά ενός και τριών περίπου δευτερολέπτων, τον Γάλλο ακολούθησαν στο shakedown της ιταλικής νήσου οι αδελφοί Henning και Petter Solberg, της Stobart Ford και Solberg Citroen αντίστοιχα, την ώρα που οι υπόλοιποι τρεις «εργοστασιακοί», ο Dani Sordo (Citroen) και οι Mikko Hirvonen και Jari Matti Latvala της Ford, έκλεισαν την εξάδα. Μάλιστα, οι δύο Φινλανδοί σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο και βρέθηκαν μαζί στην 4η θέση.
Αν κερδίσει ένας εκ των Sebastien Loeb ή Dani Sordo, η Citroen θα έχει επτά συνεχείς νίκες και θα σπάσει το ρεκόρ διαδοχικών νικών ενός κατασκευαστή στο WRC. Προς το παρόν το μοιράζεται με έξι νίκες μαζί με τις Lancia (1987-΄88) και Mitsubishi (1998-΄99).
auto.in.gr
- Μπενίτεθ: «Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στο επίπεδό του»
- Ευάγγελος Αβέρωφ – Τοσίτσας: Η πάλη ήταν τοπική, το παιχνίδι ήταν παγκόσμιο
- Πυρετός των data center στην Ανατολική Αττική – Κάτοικοι ανησυχούν για ενέργεια και νερό
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ανάγκες για ενέργεια βάζουν ξανά μπρος τα φουγάρα των «βρόμικων» καυσίμων
- ΗΠΑ: «Θα λογοδοτούμε σε όλους τους Νεοϋορκέζους» – Ο Μαμντάνι για τη φορολογία των πλουσίων
- Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ο Γουίλ Σμιθ – «Ήταν μια τραυματική εμπειρία»



