Δεν πρόλαβε να χαρεί τη διάκριση που πέτυχε σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου, στο Monaco ο J.Trulli, και η FIA ανακοίνωσε ότι η τέταρτη θέση που κατέκτησε θεωρείται προσωρινή, αφού στον τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τον αγώνα διαπιστώθηκε ότι οι σφραγίδες στο μαύρο κουτί της ECU του μονοθεσίου της Renault δεν ήταν στη θέση τους.



Ανάλογο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και το 2000 στην Αυστρία, όταν οι τεχνικοί έφοροι ανακάλυψαν ότι στο μονοθέσιο της McLaren του Mika Hakkinen δεν υπήρχαν οι σφραγίδες που πιστοποιούν το απαραβίαστο του συστήματος. Η FIA είναι ιδιαίτερα καχύποπτη σε τέτοια φαινόμενα, καθώς δεν αποκλείεται το μαύρο κουτί να παραβιάστηκε ή να αντικαταστάθηκε πριν από τον αγώνα.



Στην περίπτωση του M.Hakkinen, ο Φινλανδός οδηγός είχε κρατήσει τους 10 βαθμούς της νίκης του, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τη McLaren. H FIA πάντως διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, η οποία όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Monaco. Για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν μέσα στην προσεχή εβδομάδα.



Πηγή: AP

auto.in.gr