Στη βρετανική έκθεση αυτοκινήτου στο Birmingham, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 26 Μαΐου, η Daihatsu θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό έδαφος, το UFE II.



Το ιαπωνικό concept car αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τόκιο, τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας, αφού, όπως ισχυρίζονται αρκετοί ειδικοί, αποτελεί το μοναδικό όχημα -τεσσάρων θέσεων- στο κόσμο με το χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή, μόλις 0,19 Cd.




Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα που επισήμως έχει καταγραφεί με το μικρότερο συντελεστή -ανεξαρτήτως θέσεων- ήταν το επίσης πρωτότυπο μοντέλο Probe V της Ford, με συντελεστή 0,137 Cd, που είχε παρουσιαστεί το 1986. Επίσης, το ηλεκτροκίνητο EV1 το οποίο είχε αποκαλύψει η GM το 1996 κατέχει τον ίδιο αεροδυναμικό συντελεστή -0,19 Cd- με το concept car της Daihatsu.



Κάτω από το αλουμινένιο αμάξωμα του UFE II, συνολικού βάρους 570 κιλών, υπάρχει υβριδική βενζινοκίνητη διάταξη, με τρικύλινδρο κινητήρα 660κ.εκ., η οποία συνδυάζεται με κιβώτιο τύπου CVT. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το πρωτότυπο μοντέλο της χρειάζεται μόλις ένα λίτρο βενζίνης για να καλύψει 60 χιλιόμετρα απόστασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η μέση θεωρητική κατανάλωση του νέου Toyota Prius κυμαίνεται στα 4,3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.



Πηγή: Daihatsu Motors

auto.in.gr