Πριν ακόμα κυκλοφορήσει στους δρόμους το Chrysler Crossfire, ετοιμάζεται η ανοιχτή του έκδοση! Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούν οι υποψήφιοι αγοραστές του Coupe Crossfire, αφού η cabrio έκδοσή του δεν έχει αποφασιστεί πότε θα μπει στην παραγωγή.



Σύμφωνα με δηλώσεις του Simon Elliot, διευθύνoντος συμβούλου της Chrysler Αγγλίας, οι πρώτες 1.500 παραγγελίες για την coupe έκδοση έχουν ήδη δοθεί και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται το 2003, ενώ 12 μήνες αργότερα θα είναι διαθέσιμα και τα cabrio Crossfire.



Εξαιτίας του καμπυλωτού πίσω μέρους της κλειστής έκδοσης, εκτιμάται ότι η ανοιχτή θα διατίθεται με υφασμάτινη οροφή, επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για μεταλλική οροφή τύπου SLK. Το Crossfire αποτελεί το πρώτο αυτοτελές μοντέλο της συνεργασίας DaimlerChrysler και δημιουργήθηκε έχοντας υπόψη την ευρωπαϊκή αντίληψη περί αυτοκίνησης.



Ορισμένα από τα μηχανικά μέρη του μοντέλου προέρχονται από τη Mercedes-Benz C-Class Sports Coupe, ενώ αρχικά θα διατίθεται μόνο με το V6 κινητήρα των 3.200κ.εκ., απόδοσης 215 ίππων και ροπής 310Nm.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ανά την Ευρώπη αντιπρόσωποι της Chrysler δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την έλευση του Crossfire, διότι θεωρούν ότι θα προσελκύσει πολλούς νέους αγοραστές, μειώνοντας έτσι αρκετά το μέσο όρο ηλικίας των κατόχων Chrysler. Η τιμή δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά θα είναι άμεσα συγκρίσιμη με αυτή των Audi TT, Mercedes-Benz SLK και BMW Z3 -υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 40.000 ευρώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.



Πηγή: Auto Express

auto.in.gr