Oι εκδόσεις diesel προελαύνουν στην Eυρώπη
Έντονο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων αγοραστών για τα αυτοκίνητα diesel, καθώς τo ένα τρίτο (32%) των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων το 2000 στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές αντιστοιχεί σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, όπως αναφέρεται σε σχετικές έρευνες.
Έντονο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων αγοραστών για τα αυτοκίνητα diesel, καθώς τo ένα τρίτο (32%) των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων το 2000 στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές αντιστοιχεί σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, όπως αναφέρεται σε σχετικές έρευνες.
Στη Βρετανία μάλιστα αναμένεται έως το 2010 οι εκδόσεις diesel να αντιστοιχούν στις μισές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, ενώ το 2000 το ποσοστό περιορίστηκε στο 14% -από τα μικρότερα στην Ευρώπη.
Ήδη στην Aυστρία οι πωλήσεις αυτοκινήτων diesel ξεπερνούν εκείνες των αυτοκινήτων που κινούνται με καύσιμο τη βενζίνη κατά 14% (57 έναντι 43%), ενώ στην Ισπανία και στη Γαλλία τα ποσοστά μοιράζονται (50-50 και 48-52, αντίστοιχα). Στη Γερμανία οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις αντιστοιχούν στο 29% των πωλήσεων, ενώ στη Σουηδία εμφανίζεται το μικρότερο ποσοστό (6%).
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της βρετανικής εταιρείας κατασκευής μηχανικών μερών Ricardo, η ανάγκη για οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και οι πιέσεις διεθνώς για μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγήσουν σε πραγματική έκρηξη πωλήσεων. Στη Βρετανία, ήδη από την αρχή της χρονιάς και μέχρι τον περασμένο μήνα, το 25% των συνολικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων αντιστοιχεί σε εκδόσεις diesel.
Πηγή: Auto Εxpress
auto.in.gr
- Ιράν: Δεν θα εκτελεστεί σήμερα ο Ερφάν Σολτανί
- Η αναμενόμενη απόδοση του Τσακαλίδη: Προκλητικός!
- Φλόριντα: Δραματική πτώση αλεξιπτωτιστή στη θάλασσα – Έπεσε από τα 150 μέτρα
- Π. Δουδωνής: Όχι τεράστια ευκαιρία, τεράστιο πρόβλημα για τους Έλληνες αγρότες η συμφωνία Mercosur
- Η προφητεία του Μπιλ Γκέιτς – Αυτά είναι τα τρία ερωτήματα που θα κρίνουν το μέλλον μας
- «Καταρρίψαμε το αφήγημα Τραμπ για τη Γροιλανδία» – Τι είπε ο Δανός ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο

