Μετά την απόρριψη από την Ferrari, της πρότασης να περιοριστούν σε δέκα ημέρες οι δοκιμές εξέλιξης κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, οι επικεφαλής των υπόλοιπων ομάδων κατέληξαν σε μια νέα πρόταση, την οποία δηλώνουν πως θα εφαρμόσουν με ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ιταλικής ομάδας.

Η περικοπή των δοκιμών θεωρείται αναγκαίο κακό, από την πλειοψηφία των ομάδων, καθώς πέρα από το ότι θα συμβάλει στη μείωση του κόστους συμμετοχής, θα αποδειχθεί και ιδιαίτερα ευεργετική για τη βιωσιμότητα των μικρών ομάδων.

Στη νέα τους πρόταση, οι επικεφαλείς των εννέα ομάδων που συναντήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στο Λονδίνο, προτείνουν οι δοκιμές εξέλιξης να περιοριστούν στις 24 μέρες. Να μειωθούν, δηλαδή, κατά 50% σε σχέση με ότι ίσχυε στο φετινό πρωτάθλημα.

Ειλικρινά, ελπίζω να συμφωνήσουν μαζί μας και να δεχθούν τη μείωση των δοκιμών, καθώς είναι ένα λογικό μέτρο δήλωσε αναφερόμενος στη Ferrari, ο αγωνιστικός διευθυντής της BMW, Mario Theissen. Εάν κοιτάξουμε τα χιλιόμετρα που καλύπτουμε κάθε χρόνο, το 80% αφορά δοκιμές και μόλις το υπόλοιπο 20% αναλογεί στα Grand Prix. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε τόσο το ύψος των χρημάτων που σπαταλούμε όσο και κατά πόσο συνεισφέρουν στη βελτίωση του θεάματος που προσφέρουμε στους θεατές.

Associated Press