Nέα γενιά Ka στα άμεσα σχέδια της Ford
Την εξέλιξη και την κατασκευή νέας γενιάς Ka έχουν προγραμματίσει οι υπεύθυνοι της Ford, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ford Eυρώπης, David Thursfield, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Wall Street Journal.
Την εξέλιξη και την κατασκευή νέας γενιάς Ka έχουν προγραμματίσει οι υπεύθυνοι της Ford, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ford Eυρώπης, David Thursfield, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Wall Street Journal.
O D.Thursfield αποκάλυψε ότι η εταιρεία ετοιμάζει διάφορες εκδόσεις του νέου Ka, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2003 ή το αργότερο το 2004. Αναζητούμε τρόπους να εξελίξουμε το Ka. Θα ήταν ανόητο εκ μέρους μας να το εγκαταλείψουμε δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος ίσως σε παλαιότερη φημολογία που ήθελε τους υπεύθυνους της Ford να συζητούν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του μικρότερου επιβατικού της μοντέλου.
Tο νέο Ka θα παρουσιάζει μάλιστα πολλά κοινά σημεία με το μικρό επιβατικό που ήδη εξελίσσει η Mazda, όπως ανέφερε D.Thursfield. Το νέο αυτό αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας, το 33,4% της οποίας ανήκει στη Ford, θα κατατάσσεται στη μικρότερη κατηγορία επιβατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Ford στη Valencia της Iσπανίας, σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις τoυ προέδρου της, Μark Fields.
Ωστόσο, ο D.Thursfield, τόνισε ότι και οι δύο εταιρείες φροντίζουν ώστε τα δύο αυτοκίνητα να παρουσιάζουν ευδιάκριτες διαφορές και να μην πρόκειται για δύο ίδια μοντέλα με διαφορετικό σήμα.
Ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης διαβεβαιώνει ότι η Ford θα παραμείνει στη μικρή κατηγορία, παρ΄ όλο που το Ka δεν αποφέρει αρκετά έσοδα, καθώς ευελπιστεί ότι οι πωλήσεις του θα αυξηθούν με την παρουσίαση νέων εκδόσεων, όπως το Street Ka. Eπισήμανε μάλιστα ότι η μικρότερη κατηγορία αυτοκινήτων πρόκειται να διασπαστεί μεταξύ δύο τύπων αγοραστών: εκείνων οι οποίοι αναζητούν ένα φθηνό μεταφορικό μέσο και εκείνων που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για πλουσιότερο εξοπλισμό. Εντούτοις, απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ka να διατίθεται στην αγορά ως ξεχωριστή φίρμα.
auto.in.gr
- Δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Οζντόεφ (vids)
- Ο γίγαντας του λιανεμπορίου πολυτέλειας Saks Global κηρύσσει πτώχευση
- ΑΕΚ – ΟΦΗ 0-1: Μεγάλη πρόκριση για τους «ασπρόμαυρους» στους «4» του Κυπέλλου! (vid)
- Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό κατόπιν αιτήματος της Δανίας
- Προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (vid)
- ΑΕΚ – ΟΦΗ: Οι Κρητικοί κάνουν το 1-0 με τον Σαλσέδο (vid)