MG ZS: Οι Βρετανοί επιστρέφουν, όταν οι Κινέζοι… χρηματοδοτούν
Την ολική επαναφορά στην ευρωπαϊκή αγορά θα επιχειρήσει μέσα στο 2010 η MG, περνώντας στην παραγωγή το μικρομεσαίο κινεζικής καταγωγής ΖS.
Την επιστροφή της στην ευρωπαϊκή αγορά σχεδιάζει η κινεζικής ιδιοκτησίας MG, περνώντας στην παραγωγή μια μικρομεσαία πρόταση που φιλοδοξεί να σταθεί απέναντι στα VW Golf και Ford Focus.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το εσωτερικό της Nanjing Automobile Corporation, το ίδιο μοντέλο θα διατεθεί και στην κινεζική αγορά, ωστόσο, η ευρωπαϊκή εκδοχή του θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Μ.Βρετανία και συγκεκριμένα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της MG στο Longbridge.
Βασισμένο στο Roewe 550, το μικρομεσαίο της βρετανικής φίρμας θα διακρίνεται για τον αιχμηρό σχεδιασμό του, ο οποίος μάλιστα θα διαφοροποιείται αισθητά σε σχέση με την κινεζική εκδοχή του αυτοκινήτου.
Κατασκευασμένοι στην Κίνα, οι κινητήρες N θα προσφέρονται σε υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις των 1.800 κ.εκ., αποδίδοντας από 120 ως και 160 ίππους.
Στο μέλλον, μάλιστα, δεν αποκλείεται η εξέλιξη μιας ακόμα ισχυρότερης έκδοσης, η απόδοση της οποίας θα φτάνει τους 200 ίππους.
Παρά την κινεζική του καταγωγή, το γεγονός ότι το ZS -όπως αναμένεται να ονομαστεί η νέα, μικρομεσαία πρόταση της MG- θα κατασκευάζεται στη Μ.Βρετανία, θα διατηρήσει την αξιοπιστία και το κύρος της φίρμας, που τα τελευταία χρόνια απουσιάζει από τα δρώμενα της ευρωπαϊκής αγοράς.
Να σημειώσουμε στις ίδιες εγκαταστάσεις εδρεύει το τμήμα εξέλιξης της MG, ενώ από το 2007 παράγεται και το MG TF.
Auto Express
- Ιωάννινα: Συνελήφθη 36χρονος που έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του – Στο νοσοκομείο ο 14χρονος
- Σε εορταστικό κλίμα και με ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά η κοπή της Βασιλόπιτας στον Δήμο Πειραιά
- Χανιά: Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στην περιοχή της Σούδας – Καταγγελίες για δολιοφθορά
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ευχήθηκε καλή χρονιά σε… όλες τις γλώσσες ξεκινώντας με ελληνικά (vid)
- Διεγράφησαν πάνω από 308 χιλιάδες φοιτητές από τα πανεπιστήμια – Πανηγυρισμοί από το υπ. Παιδείας
- BTS: Οι «βασιλιάδες» της K-pop επιστρέφουν με νέο άλμπουμ μετά από 6 χρόνια σιωπής
