Mε το Xρυσό Τιμόνι 2000 βραβεύτηκε η Alfa Romeo 147
Tην τιμητική διάκριση Xρυσό Τιμόνι, που έχει καθιερώσει για το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς η γερμανική διεθνούς κύρους εφημερίδα Bild em Sonntag, απέσπασε η Alfa Romeo 147, σε εκδήλωση παρουσία σημαντικών εκπροσώπων από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό, τον πολιτιστικό και τον αθλητικό χώρο. Ανάμεσά τους ήταν οι πρόεδροι της Ford, Jac Nasser, της VW, Ferdinand Piech, και του ομίλου DaimlerChrysler, Jurgen Schremp
Tην τιμητική διάκριση Xρυσό Τιμόνι, που έχει καθιερώσει για το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς η γερμανική διεθνούς κύρους εφημερίδα Bild em Sonntag, απέσπασε η Alfa Romeo 147, σε εκδήλωση παρουσία σημαντικών εκπροσώπων από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό, τον πολιτιστικό και τον αθλητικό χώρο. Ανάμεσά τους ήταν οι πρόεδροι της Ford, Jac Nasser, της VW, Ferdinand Piech, και του ομίλου DaimlerChrysler, Jurgen Schremp.
Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της Fiat Auto στο αεροδρόμιο του Tempelhof του Bερολίνου ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου, Roberto Testore.
Η γερμανική Bild em Sonntag αποτελεί τη μεγαλύτερη σε πωλήσεις στην Ευρώπη εβδομαδιαία εφημερίδα, με 2,6 εκατομμύρια αντίτυπα και περισσότερους από δέκα εκατομμύρια αναγνώστες. Η κριτική επιτροπή για την ανάδειξη του νικητή αποτελείται από δημοσιογράφους -όχι μόνο του ειδικού Τύπου-, οδηγούς της Formula 1 και των αγώνων Ράλι, και από προσωπικότητες που έχουν σχέση με το χώρο της αυτοκίνησης. Τα μέλη της αξιολογούν τα υποψήφια μοντέλα, λαμβάνοντας υπόψη μία σειρά παραμέτρων, όπως η σχεδίαση, οι κινητήρες και η μετάδοση, η οδική συμπεριφορά, η σχέση αξίας-ποιότητας, η εργονομία, η ευρυχωρία, η ασφάλεια, η κατανάλωση καυσίμου και η εκπομπή καυσαερίων.
Στην 25χρονη ιστορία του θεσμού, τέσσερα μοντέλα της Fiat Αuto έχουν καταφέρει να αποσπάσει τον τίτλο: το Fiat Punto (1993), το Fiat Brava και η Alfa Romeo GTV (1995), καθώς και η Lancia Lybra (1999). Στο φετινό διαγωνισμό η Αlfa Romeo 147 αναδείχτηκε νικήτρια, υποσκελίζοντας αντιπάλους όπως το Audi A2 και το Opel Corsa.
auto.in.gr
- Μεγάλο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία η δημιουργία κόμματος Σαμαρά παραδέχεται ο Πέτσας
- Ικαρία: Ανετράπη λέμβος με 80 μετανάστες – Αγνοούνται τέσσερις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του 2026 [Part IΙ]
- ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε 2χρονη και τον πατέρα της – Οι προσπάθειες να απελευθερωθεί και να επανενωθεί με τη μητέρα της
- Ρήξη αχιλλείου ο Μαρίνκοβιτς της Παρτιζάν
- Σέρρες: «Θα σε κάνω μούμια» απειλούσε τον 13χρονο η καθηγήτρια που τον φίμωσε
