Με δύο Leon Diesel συνεχίζει η Seat στο WTCC
Οι νίκες της αδελφής Audi στους αγώνες αντοχής και το πράσινο φως της παγκόσμιας ομοσπονδίας ενθάρρυναν τη Seat να χρησιμοποιήσει στο WTCC κινητήρες diesel.
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται από την απόδοση των δύο Leon TDI, που συμμετείχαν στον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), στο Anterstorp της Σουηδίας, οι ιθύνοντες της Seat Sport.
Ο επικεφαλής της ομάδας Jaime Puig διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι παρά τα προβλήματα που αρχικά εμφανίστηκαν παραμένει αισιόδοξος για την πορεία της προσπάθειας, ελπίζοντας ότι στον επόμενο γύρο του θεσμού -ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Αυγούστου στην πίστα Oschersleben της Γερμανίας- τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.
Τα αγωνιστικά Leon TDI, τα οποία θα οδηγούν ως την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος οι Jordi Gene και Yvan Muller, βασίζονται στο μοντέλο παραγωγής Leon FR με το δίλιτρο TDI μοτέρ των 170 ίππων το οποίο μετά την εξέλιξη του από την Seat Sport αποδίδει πλέον 280 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ.
Το βάρος του αυτοκινήτου με τον οδηγό του φτάνει τα 1.170 κιλά, η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι ταχυτήτων της Hewland ενώ το αγωνιστικό Leon TDI διαθέτει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης και μη υποβοηθούμενο σύστημα πέδησης με αεριζόμενους δίσκους 332 χιλιοστών και τετραπίστονες δαγκάνες στους εμπρός τροχούς και συμπαγείς δίσκους 280 χιλιοστών με διπίστονες δαγκάνες στους πίσω τροχούς.
Παράλληλα με την συμμετοχή των δύο Leon TDI στο WTCC η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συμμετέχει στους αγώνες που απομένουν ως το τέλος τους πρωταθλήματος, στις 18 Νοεμβρίου 2007, με τρία βενζινοκίνητα Leon WTCC που οδηγούν οι G.Tarquini, T.Monteiro και M.Jourdain.
Σημειώνεται ότι στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών η Seat βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 147 βαθμούς έναντι 177 της πρώτης BMW και 143 της τρίτης Chevrolet ενώ στην κατάταξη των Οδηγών οι οδηγοί της βρίσκονται στην 6η, την 7η, την 10η, την 14η και την 18η θέση.
auto.in.gr
- Η Ευρώπη έχασε τον πόλεμο του Διαδικτύου, προειδοποιεί αξιωματούχος κυβερνοασφάλειας
- Σημαντικό βήμα για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο
- Το Κόπα Άφρικα… ξέχασε τον Ελ Κααμπί: Εκτός καλύτερης ενδεκάδας των ομίλων ο Μαροκινός (pic)
- Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής
- Κλούνεϊ-Τραμπ: Μετωπική σύγκρουση για τη γαλλική υπηκοότητα – «Μέτριος τύπος»
- Κρήτη: Σφαγμένα δεκάδες ζώα του βρήκε κτηνοτρόφος στο Ηράκλειο – Συνελήφθησαν τρεις άνδρες
