To παράρτημα της Daewoo Motors στη Νότια Κορέα αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο και στα τρία τοπικά εργοστάσια μετά την άρνηση 200 περίπου προμηθευτικών εταιρειών, οι οποίες αρνήθηκαν να συνεχίσουν την παροχή υπηρεσιών τους προς την κορεατική εταιρεία.



Οι εταιρείες που εφοδίαζαν την Daewoo Motors θα επανεξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους μόνο σε περίπτωση που τακτοποιηθεί το χρέος της κορεατικής εταιρείας, το οποίο ανέρχεται στα 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια.



Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε. Τα πάντα εξαρτώνται από τους πιστωτές μας δήλωσε απεγνωσμένα ο Kim Ki-ho, εκπρόσωπος Τύπου της Daewoo Motor.



Η διακοπή λειτουργίας των τριών εργοστασίων μάλλον ευνοεί την GM, η οποία ενδιαφέρεται εδώ και αρκετό καιρό για την αγορά τεσσάρων από τα 16 συνολικά εργοστάσια -τα οποία απασχολούν 50.000 άτομα περίπου- της χρεοκοπημένης κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας.



Η Daewoo Motors παράγει δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως στα 11 εγχώρια εργοστάσια, ενώ τα κέρδη της κυμαίνονται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα τρία εργοστάσια -των οποίων η λειτουργία και διακόπηκε- παρήγαγαν συνολικά ένα εκατομμύριο μονάδες.


auto.in.gr