Mετά την παγκόσμια άνοδο των πωλήσεών της στα επιβατικά αυτοκίνητα, που έφτασαν στα 2,3 εκατομμύρια οχήματα, η Renault συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική αυξάνοντας το μερίδιό της σε 14,9% στην ΑΒ Volvo, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φορτηγών στον κόσμο.



Ουσιαστικά, το 14,9% που έχει αυτήν τη στιγμή στην κατοχή της η Renault αποτελείται από το 10% των μετοχών της στη Volvo, καθώς έχει πουλήσει στη σουηδική εταιρεία το τμήμα RVI των βαρέων φορτηγών της στην τιμή των 1,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το υπόλοιπο 4,9% το έχει αποκτήσει μέσω χρηματιστηρίου. Επιπλέον, η Renault κατέχει το 15% της εταιρείας Global Trucks, την οποία δημιούργησε από κοινού με τη Volvo.



Τα μελλοντικά σχέδια της γαλλικής εταιρείας προϋποθέτουν την αύξηση του μεριδίου της από 14,9% σε 20% μέσα σε έξι μήνες, καθώς η Volvo αναμένεται να μεταφέρει μέχρι τον Ιούνιο ποσοστό 5% στη Renault. Μετά την κίνηση αυτή, η γαλλική εταιρεία θα αποκτήσει ακόμη 0,1% της Volvo, συμπληρώνοντας έτσι ποσοστό 20% στο οποίο στοχεύει.


auto.in.gr