Ήταν λάθος του Senna δηλώνει ο D.Hill για το θάνατο του Βραζιλιάνου πιλότου
Ο Damon Hill, ο teammate του Ayrton Senna τη χρονιά που ο Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το γεγονός που σημάδεψε την Formula 1. Ο Βρετανός οδηγός δήλωσε πως ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν υπεύθυνος για τη σύγκρουση που κόστισε τη ζωή του την πρωτομαγιά του 1994 στην πίστα της Imola.
Ο Damon Hill, ο teammate του Ayrton Senna τη χρονιά που ο Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το γεγονός που σημάδεψε την Formula 1. Ο Βρετανός οδηγός δήλωσε πως ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν υπεύθυνος για τη σύγκρουση που κόστισε τη ζωή του την πρωτομαγιά του 1994 στην πίστα της Imola.
Είμαι πεπεισμένος πως έκανε λάθος, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν θα πιστέψουν ποτέ ότι μπορούσε να κάνει λάθος. Γιατί όχι; Έκανε αρκετά λάθη στην καριέρα του ανέφερε ο Damon Hill σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα The Times, υποστηρίζοντας πως δεν είχε τίποτα το μονοθέσιο που και οι δύο οδηγοί οδηγούσαν.
Έχω ακούσει και διαβάσει αρκετές θεωρίες για το γιατί ή το πως συγκρούστηκε σε μια απλή στροφή όπως η Tamburello. Κανείς άλλος, εκτός τον Ayrton Senna και μένα, δεν ξέρει πως ήταν να οδηγείς αυτό το μονοθέσιο, σε αυτό τον αγώνα, εκείνη την ημέρα, με κρύα ελαστικά συνέχισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1996.
Αναγνωρίστηκε ως οδηγός γιατί οδηγούσε στο όριο και πέρα από αυτό. Πολύ συχνά προτιμούσε να συγκρουστεί με τον αντίπαλό του παρά να νικηθεί. Δεν φταίει κανείς για το ότι εκείνος κράτησε το πόδι του στο γκάζι ενώ θα μπορούσε να το έχει σηκώσει πρόσθεσε ο Damon Hill, ο οποίος βέβαια αναγνωρίζει ότι τα όσα υποστηρίζει δεν θα βρουν αρκετούς οπαδούς.
Αυτές οι απόψεις ακούγονται ως ιεροσυλία για κάποιον σαν τον A.Senna. Ο Ayrton ήταν ένας σπουδαίος οδηγός και ένας άνδρας με τεράστια ανθρωπιά. Δεν ήταν ο θεός. Ήταν εύθραυστος και τρωτός όπως εσείς ή εγώ κατέληξε στο άρθρο του ο D.Hill.
Πηγή: The Times
auto.in.gr
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ, ο πρώην της Μπάρι Κίογκαν και η «τσουχτερή» ανάρτηση της Πρωτοχρονιάς
- Love lessons: Τέσσερα μυστικά που κρατάνε «ζωντανή» τη σχέση
- Με τζίρο 8 δισ. στη Ρουμανία οι Ελληνικές επιχειρήσεις
- Το Avatar: Fire and Ash πλησιάζει το 1 δισ. δολάρια στο box office χωρίς να ιδρώσει
- Ελληνική οικονομία: Το στοίχημα των επενδύσεων και οι μεταρρυθμίσεις
- Θες να σε πληρώνουν για να μένεις στην Ευρώπη; Αυτά είναι τα μέρη για σένα
