Η Ford ανακοίνωσε σήμερα, 31 Οκτωβρίου, την αποχώρηση του προέδρου της εταιρείας, Jacques Nasser, και την αντικατάστασή του από το δισέγγονο του ιδρυτή της, Henry Ford, τον William Clay Ford Jr. Ο τελευταίος είναι ο μόνος απόγονός του, από το 1979 μέχρι σήμερα, που αναλαμβάνει την ευθύνη της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.



Τα αίτια της απομάκρυνσης του J.Nasser από τον προεδρικό θώκο της Ford είναι λίγο έως πολύ γνωστά σε όλους μας, αλλά θα πρέπει να (ξανα)σημειώσουμε ότι οι δύο κυριότεροι λόγοι ακούν στο όνομα Firestone και τελευταίος οικονομικός απολογισμός.



Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του 44χρονου Bill Ford στους υπαλλήλους της εταιρείας ότι πρέπει να γίνουμε μια εταιρεία με προϊόντα ποιότητας, στην οποία ο επενδυτής να μη φοβάται να τοποθετήσει τα χρήματά του. Πρέπει να κερδίσουμε την προτίμηση, αλλά και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, και, εντέλει, πρέπει να στοχεύσουμε απευθείας στην κορυφή.



Ο άνθρωπος που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είναι ο σημερινός αντιπρόεδρός της στη Βόρεια Αμερική, Nick Scheele. Μάλιστα, φέρεται να είπε σε υπαλλήλους της εταιρείας ότι η Ford πρέπει να επιστρέψει στα βασικά, εννοώντας ότι η βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην αξιολόγηση του τελικού προϊόντος (βλέπε αυτοκίνητο) πρωτίστως, και όχι στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου ή στις άλλες προτεραιότητες του J.Nasser. Πηγές αναφέρουν άλλωστε πως οι δύο άνδρες είχαν διαφορετικούς προσανατολισμούς σε πάρα πολλά ζητήματα.



Πηγή: Associated Press

auto.in.gr