Στην έκθεση αυτοκινήτου του Σικάγο, η οποία ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 6 Φεβρουαρίου, θα αποκαλύψει επισήμως η Hyundai τον ολοκαίνουργιο εκπρόσωπό της στην κατηγορία των δημοφιλών οχημάτων ελευθέρου χρόνου (SUV) που, όπως ισχυρίζονται οι Κορεάτες, θα αποτελέσει το βασικό αντίπαλο των Honda CR-V, Mitsubishi Outlander και Toyota RAV4.



Το νέο μοντέλο της πρώτης σε μέγεθος κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας ονομάζεται Tucson και τοποθετείται κάτω από το μεγαλύτερο Santa Fe. Η ονομασία του προέρχεται από μια μικρή πόλη στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ και στόχος των Κορεατών είναι να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όσων θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα φτηνό SUV.



Οι ομοιότητες με τo Santa Fe δεν περνούν απαρατήρητες καθώς την προσοχή αποσπούν ο μεγάλος μπροστινός προφυλακτήρας και οι πλαστικές πλευρικές επιφάνειες, ενώ οι νευρώσεις του αμαξώματος είναι λιγότερο έντονες στην περίπτωση του Tucson.




Το μεταξόνιο του νέου Hyundai -2,631 μέτρα- είναι περίπου τρία εκατοστά μεγαλύτερο από εκείνο του Santa Fe. Εάν συγκρίνουμε το μήκος του αμαξώματος του Tucson με αυτό του Mitsubishi Outlander, θα διαπιστώσουμε ότι το κορεατικό SUV υπολείπεται κατά 22 εκατοστά -συνολικό μήκος 4,325 μέτρα-, ενώ αντίθετα το πλάτος του είναι μεγαλύτερο κατά 4,5 εκατοστά -1,795 μέτρα- και το ύψος του διαφέρει μόλις 8 χιλιοστά – 1,678 μέτρα.



Το Tucson θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες, ένα δίλιτρο ισχύος 140 ίππων και το μεγαλύτερο V6 των 2,4 λίτρων, απόδοσης 173 ίππων, ενώ αναμένεται στην ελληνική αγορά στα τέλη του 2004. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή ημιαυτόματο τεσσάρων, ενώ για την ώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί η ύπαρξη έκδοσης diesel.



Το σύστημα τετρακίνησης βασίζεται σε αυτό του Santa Fe, αλλά στο Tucson υπάρχει διακόπτης με την ένδειξη Lock που κλειδώνει την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες, σε αναλογία 50:50 αυξάνοντας έτσι τις εκτός δρόμου ικανότητες του αυτοκινήτου.



Πηγή: Hyundai Ελλάς

auto.in.gr