Formula 1: Nίκες μετά το 2003 περιμένουν στη Michelin
Δύο χρόνια θα πρέπει να περιμένει η Michelin για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πανηγυρίσει την πρώτη της καρό σημαία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της γαλλικής εταιρείας διά στόματος Pierre Dusasquier, προϊσταμένου του τμήματος Motorsport.
Δύο χρόνια θα πρέπει να περιμένει η Michelin για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πανηγυρίσει την πρώτη της καρό σημαία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της γαλλικής εταιρείας διά στόματος Pierre Dusasquier, προϊσταμένου του τμήματος Motorsport.
Έχουμε να διανύσουμε αρκετά χιλιόμετρα με αληθινά μονοθέσια Formula 1 και οδηγούς. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να κάνουμε δοκιμές έστω και σε μία από τις πίστες που εντάσσονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Aλλωστε, οι δοκιμές που πραγματοποιούμε τώρα στο τέλος του 2000 (στη Jerez, τη Βαρκελώνη και τo Estoril) αποτελούν την κατάλληλη βάση από την οποία θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας για το 2001. Με αυτό τον τρόπο αποκτούμε σημαντική εμπειρία πριν από τον πρώτο αγώνα, καθώς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σκληρό ανταγωνισμό. Παρ όλα αυτά βέβαια, ο λόφος στον οποίο πρέπει να σκαρφαλώσουμε είναι αρκετά ψηλός και δεν περιμένω καμία νίκη ή pole position πριν από το 2003.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Michelin επανέρχεται το 2001 στο χώρο της Formula 1 έπειτα από 16 χρόνια απουσίας. Ήδη, τα ελαστικά της γαλλικής εταιρείας δοκιμάζουν τέσσερις ομάδες της Formula 1, η Benetton, η Jaguar, η Williams και η Prost, κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών που γίνονται τον τελευταίο μήνα σε ευρωπαϊκές πίστες.
Η Michelin έχει συμπληρώσει 10.000 χιλιόμετρα δοκιμών μέσα στο 2000, χρησιμοποιώντας μονοθέσια με τα οποία αγωνιζόταν η ομάδα της Williams το 1999, με οδηγούς τους Tom Kristensen και Joerg Muller, προκειμένου να αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις που θα τη βοηθήσουν στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Formula 1. Στόχος των υπευθύνων της γαλλικής εταιρείας είναι να μπορέσουν να ανατρέψουν με επιτυχία το μονοπώλιο της Bridgestone. Έτσι, το 2001 και το 2002 θα είναι περίοδος εκμάθησης για τη Michelin.
auto.in.gr
- Βραζιλία: Ο Λούλα δεν θα παραστεί στην υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – Mercosur
- Δανία – Γροιλανδία: Η Φρεντέρικσεν θα συναντήσει αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου
- Ο Ζελένσκι απαντά στον Τραμπ: «Η Ουκρανία ουδέποτε υπήρξε και ούτε θα σταθεί εμπόδιο στην ειρήνη»
- Τι ειπώθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν
- Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή με τη ΝΔ στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει. Έχουν κριθεί, η χώρα χρειάζεται άλλον άνεμο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η μεγάλη απογραφή