Παρά την πίεση του αγωνιστικού τμήματος της Michelin για την αλλαγή των κανονισμών που αφορούν στο βάθος των αυλακώσεων των ελαστικών μετά τον αγώνα, η FIA αποφάσισε για το αντίθετο.



Συγκεκριμένα, η Michelin απαίτησε από τη FIA να καθοριστεί ένα ελάχιστο βάθος της χάραξης των ελαστικών μετά τον αγώνα, αφού έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα ότι πολλές ομάδες φροντίζουν συστηματικά να εφοδιάζουν τα μονοθέσιά τους με φθαρμένα ελαστικά στην αρχή ή το μέσο του αγώνα, έτσι ώστε πολύ σύντομα η χάραξη αυτή να φύγει με τη φθορά τους και να μετατραπούν σε slicks, αυξάνοντας την πρόσφυση.



Σύμφωνα με τη Michelin, από την επόμενη χρονιά, όταν η γαλλική εταιρεία θα μπει στο χώρο της F1, το πλεονέκτημα αυτό θα το καρπωθεί η Bridgestone, που διαθέτει ήδη την εμπειρία των τελευταίων τεσσάρων ετών.



Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Michelin, Pierre Dupasquier, ανακοίνωσε ότι από το 2001 έχει σκοπό να υποβάλει ένσταση στα αποτελέσματα κάθε αγώνα, αν η FIA δεν προβεί στις σχετικές διευκρινίσεις.



Ωστόσο η παγκόσμια ομοσπονδία επιμένει στη διατήρηση των ισχυόντων κανονισμών, προσθέτοντας ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ελέγχει συστηματικά και θα τιμωρεί όσους χρησιμοποιούν σκόπιμα φθαρμένα ελαστικά.

auto.in.gr