Ford Focus ST 2011: Back in business!
Ηχηρή αναμένεται να είναι η επιστροφή του Focus στην κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων, καθώς η Ford επιβεβαίωσε την εξέλιξη-παραγωγή των υπερτροφοδοτούμενων εκδόσεων ST.
2
Την πρόθεση της Ford να εμπλουτίσει την γκάμα του νέoυ Focus με εκδόσεις κορυφαίων επιδόσεων επιβεβαίωσε στην 80η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ο επικεφαλής εξέλιξης του αυτοκινήτου, Derrick Kuzak.
Η τρίτη γενιά του δημοφιλέστατου μικρομεσαίου θα διαθέτει εκδόσεις ST, μόνο που αυτήν τη φορά τη θέση του πεντακύλινδρου turbo κινητήρα των 2,5 λίτρων θα πάρει το δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ άμεσου ψεκασμού.
Ο EcoBoost κινητήρας των 2,0 λίτρων, που τους επόμενους μήνες πρόκειται να τοποθετηθεί στα ανανεωμένα Galaxy, S-MAX και Mondeo αποδίδοντας 203 ίππους, διακρίνεται, τόσο για τη υψηλή του απόδοση όσο και τις περιορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις του.
Στην έκδοση ST του νέου Focus η ισχύς του αναμένεται να αγγίζει τους 250 ίππους, χωρίς ωστόσο η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου να ξεπερνά τα 7,0 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 τα 175 γρ./χλμ.
Όπως και να έχει το νέο Focus ST θα εξελιχθεί υπό το βλέμμα του Jost Capito -επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Ford-, διαθέτοντας τουλάχιστον δύο διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων (πεντάθυρο και τρίθυρο).
Το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται να ακολουθήσει αυτό των πολιτικών εκδόσεων του μικρομεσαίου Ford, γεγονός που το τοποθετεί χρονικά στα μέσα του επόμενου έτους.
Auto Express
- Γαλλία: Υπό κράτηση ο ινδός πλοίαρχος του Grinch που φέρεται να ανήκει στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας
- Ιράν: Οι συλληφθέντες στις διαδηλώσεις θα δικαστούν το «συντομότερο δυνατόν»
- Η χρονιά των Hectocorns της τεχνητής νοημοσύνης: 100 δισ. μπαίνουν στο ταμπλό
- Μάλτα: Ένας πρόσφυγας διασώθηκε, 150 αγνοούνται μετά τη βύθιση των πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Δεν έχεις εισιτήριο; 100 ευρώ πρόστιμο
- Πόλο: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στην εθνική ομάδα