Η βρετανική ομάδα της Prodrive και ο ιδιοκτήτης της, David Richards, είναι αρκετά γνωστοί στη χώρα μας, κυρίως για τις δραστηριότητες τους στους αγώνες ράλι, για τους οποίους προετοιμάζουν τα αυτοκίνητα της Subaru. Οι δραστηριότητες της εταιρείας όμως δεν σταματούν εκεί.



Η Prodrive προετοιμάζει τα αυτοκίνητα της Ford που μετέχουν στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (BTCC), ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον της για το θρυλικό αγώνα του Le Mans.



Ο David Richards επισκέφθηκε και παρακολούθησε το φετινό αγώνα του Le Mans, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες (και είχατε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε ζωντανά από το in.gr/auto), για κοινωνικούς λόγους, όπως υποστήριξε.



Ωστόσο, δεν έκρυψε ότι έχει δεχτεί κάποιες προτάσεις και ότι ένας από τους σκοπούς της επίσκεψής του ήταν να μπει στο κλίμα του αγώνα και να κατανοήσει την αγορά, προτού αποφασίσει να εμπλακεί σε αυτού του είδους τους αγώνες σε συνεργασία με κάποιο μεγάλο όμιλο κατασκευαστών.



Εάν τελικά αποφασίσει να εμπλακεί, τότε ο πιθανότερος συνεργάτης του ακούει στο τίτλο GM, καθώς διατηρεί στενή σχέση με τον αμερικανό κατασκευαστή λόγω των αγώνων ράλι και τουρισμού. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα υπήρξε μία συνάντηση μεταξύ του Richards και του Herb Fishel (προέδρου της GM Motorsport), της οποίας το περιεχόμενο, παρ ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, δείχνει να αφορούσε στη συνεργασία τους στους αγώνες των σπορ πρωτοτύπων.



Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Cadillac, μετά την απογοητευτική φετινή της εμφάνιση, δεν θα χρησιμοποιεί, την επόμενη χρονιά, πλαίσιο της Riley & Scott. Ετσι, είναι πολύ πιθανό η επόμενη γενιά του πρωτότυπου Northstar να φέρει την υπογραφή της Prodrive. Υποψήφιες όμως για την κατασκευή του πλαισίου είναι και οι εταιρείες Dallara και Reynard, που επίσης βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις με την GM.



Δεν αποκλείεται όμως η Prodrive να αναλάβει την προετοιμασία μιας νέας εργοστασιακής συμμετοχής για λογαριασμό της Aston Martin ή της Ford. Η τελευταία είναι γνωστό ότι επιθυμεί να επιστρέψει στις πίστες και στο Le Mans στις αρχές της νέας χιλιετίας.



Ολα δείχνουν πάντως πως οι αγώνες αντοχής κέρδισαν την προσοχή του David Richards και είναι σχεδόν σίγουρο ότι την επόμενη χρονιά η Prodrive θα συμμετέχει σε αυτούς αλλά και στο Le Mans.



Σε δηλώσεις του ο Richards ανέφερε ότι δεν είναι υποχρεωτικό για αυτόν να συμμετάσχει στη μεγάλη κατηγορία: Εάν ένας πελάτης θέλει να συμμετάσχει στην κατηγορία GT3 και η δουλειά έχει καλές προοπτικές για εμάς, τότε θα το σκεφτούμε σοβαρά.

auto.in.gr