Καμία αύξηση δεν θα σημειωθεί, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στα τέλη κυκλοφορίας των επιβατηγών ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο πληθωρισμός το επόμενο έτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.



Συγκεκριμένα, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2001 για τα επιβατηγά ΙΧ αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες θα έχουν ως εξής:



από 51 έως 357κ.εκ.-4.000 δρχ.


από 358 έως 785κ.εκ.-10.000 δρχ.


από 786 έως 1.357κ.εκ.-25.000 δρχ.


από 1.358 έως 1.928κ.εκ.-45.000 δρχ.


από 1.929 έως 2.357κ.εκ.- 100.000 δρχ.


από 2.358κ.εκ. και άνω-130.000 δρχ.



Παράλληλα, από τον Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο στο οποίο θα προβλέπεται σειρά αλλαγών στη διαδικασία μεταβίβασης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στον τρόπο καταβολής των τελών κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει επίσης τη σημαντική μείωση των δεκάδων κατηγοριών των επαγγελματικών αυτοκινήτων.



Από το νέο έτος, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πολύ πιθανόν να προμηθεύονται τα τέλη κυκλοφορίας, όχι μόνο από τις τράπεζες και τις εφορίες, αλλά και από άλλα σημεία πώλησης ακόμα και από περίπτερα.



Οσον αφορά στη μεταβίβαση, ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τις αλλαγές που προετοιμάζονται, θα συμπληρώνει ο ίδιος ένα ειδικό έντυπο το οποίο θα παραδίδει στον αγοραστή και ο τελευταίος θα το αποστέλλει ταχυδρομικώς στην αρμόδια ΔΟΥ. Στη συνέχεια, η εφορία θα κοινοποιεί στον αγοραστή -νέο ιδιοκτήτη πλέον- ειδικό έντυπο το οποίο θα συμπληρώσει και εκείνος με τη σειρά του, όταν και αν πρόκειται να μεταβιβάσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

auto.in.gr