Αποχωρεί ο Fritz Henderson από την GM, κατόπιν υπόδειξης του Δ.Σ
Με νέα ηγεσία αποφάσισε να προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή του ομίλου το Δ.Σ της GM, διαδικασία της οποίας -προσωρινά- θα ηγηθεί ο Πρόεδρος του ομίλου, Ed Whitacre.
Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδίως χθες το βράδυ, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2009, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GM, Fritz Henderson καθώς το Δ.Σ. αποφάσισε να χαράξει νέα πορεία για την αναδιάρθρωση του ομίλου.
Σύμφωνα με εταιρικές πηγές ο Fritz Henderson εκλήθη να αποχωρήσει από την εταιρεία σε συνάντηση στελεχών στο Detroit, μόλις οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της GM ορίστηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ed Whitacre, ενώ οι διαδικασίες για την επιλογή του αντικαταστάτη του F. Henderson αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
O 51 ετών Fritz Henderson, ανέλαβε την ηγεσία του ομίλου το Μάρτιο, μετά την αποχώρηση του Rick Wagoner εν μέσω έντονων πιέσεων από την κυβέρνηση B. Obama, στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης της GM με κρατικά δάνεια.
Η ξαφνική αποχώρηση του Fritz Henderson επιβεβαιώνει, κατά κάποιο τρόπο, το κλίμα που φημολογείται ότι επικρατούσε στην GM όπου τα τοποθετημένα από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών στελέχη με επικεφαλής τον Ed Whitacre φέρονται να ασκούσαν πολύ σκληρή κριτική στους χειρισμούς Henderson
Ο Ed Whitacre εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: O Fritz έκανε θαυμάσια δουλειά διευθύνοντας την εταιρεία σε μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων και αλλαγών. Ωστόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές.
auto.in.gr
- Συναγερμός στα Τρίκαλα λόγω μεγάλης πυρκαγιάς σε γνωστό εργοστάσιο την ώρα της νυχτερινής βάρδιας
- Φιλιππίνες: Πολύνεκρο ναυάγιο πορθμείου στη νήσο Μπασίλαν
- Μινεάπολη: Ο Κλίντον καλεί τους Αμερικανούς να «ορθώσουν το ανάστημά τους» και να «υψώσουν τη φωνή» τους
- Λίβανος: 2 νεκροί σε νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο
- Μινεάπολη: Ο Τραμπ αποδίδει στους Δημοκρατικούς τις ευθύνες για τις δολοφονίες πολιτών από αστυνομικούς
- Ο χρυσός σπάει το φράγμα των 5.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία