Αμφίβολο και για το WRC του 2011 το Ράλι Ακρόπολις
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο ελληνικός αγώνας δεν περιλαμβάνεται στα 14 ράλι που πρότεινε η North One Sport στη FIA για το 2011.
2
Το Ράλι Ακρόπολις δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των 14 αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2011 που έθεσε προς ψήφιση στη FIA η εταιρεία προβολής του WRC, North One Sport, όπως αναφέρουν έγκυρα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.
Θυμίζουμε ότι ο ελληνικός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι δεν θα διεξαχθεί το 2010, αλλά υπήρχαν ελπίδες ότι θα επέστρεφε στο πρόγραμμα του WRC το 2011 έπειτα από προχωρημένες διαπραγματεύσεις της οργάνωσης για την τηλεοπτική κάλυψη και προβολή του.
Ωστόσο, τώρα η North One Sport πρότεινε 14 αγώνες στη FIA για το πρόγραμμα του WRC 2011, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport τον Μάρτιο 2010 – και το Ράλι Ακρόπολις δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς.
Συγκεκριμένα, στην πρόταση περιλαμβάνονται τα Ράλι Σουηδίας, Μεξικού, Πορτογαλίας, Αμπου Ντάμπι, Αργεντινής, Ιταλίας, Τουρκίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Βρετανίας, ενώ έχει μείνει ανοικτή μια ημερομηνία τον Ιανουάριο με την ελπίδα να μπει το Ράλι Μόντε Κάρλο.
Το Ράλι Μόντε Κάρλο αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα του WRC το 2009, στο πλαίσιο του πλάνου εναλλαγής όλων των αγώνων χρόνο παρά χρόνο. Οι οργανωτές του αγώνα του γαλλικού κρατιδίου περιέλαβαν τον αγώνα στο πρωτάθλημα IRC το 2009, αλλά το 2010 γύρισαν την πλάτη στο WRC.
Όμως, ακόμα κι αν η North One Sport δεν τους πείσει για να επαναφέρουν το Ράλι Μόντε Κάρλο στο πρόγραμμα του WRC το 2011, το δημοσίευμα του αγγλικού περιοδικού Autosport αναφέρει ότι το Ράλι Ακρόπολις δεν είναι ούτε καν στα εφεδρικά ράλι! Οι εφεδρικοί αγώνες είναι της Νορβηγίας και της Πολωνίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της North One Sport, Simon Long, δεν αποκαλύπτει τίποτα ακόμα: Η πρόταση που κάναμε στην Επιτροπή Ράλι [της FIA] θα κριθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport. Δουλέψαμε υπερβολικά για το πρόγραμμα [του 2011], το οποίο πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί το συμφέρον κάθε εμπλεκόμενου.
auto.in.gr
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
