29

Ακόμη ένα κατηγορητήριο για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς -αυτήν τη φορά για τα εγκλήματα που θεωρείται πως διαπράχθηκαν στην Κροατία- υπέγραψε η Κάρλα ντελ Πόντε την Πέμπτη. Ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας βαρύνεται ήδη με κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου στο Κόσοβο, το 1999, αλλά για την Κροατία δεν περιλαμβάνεται η κατηγορία της γενοκτονίας.

Όπως έμαθε το Reuters την Παρασκευή, η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) υπέγραψε το πρώτο από τα δύο κατηγορητήρια που θα απευθυνθούν στον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του βαλκανικού κράτους, που περιμένει την προσαγωγή του σε δίκη σε ολλανδική φυλακή.


Το δεύτερο (και, προφανώς, πιο… ζουμερό) αφορά στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Βοσνία -αυτό αναμένεται να είναι έτοιμο στις ερχόμενες εβδομάδες, όπως είχε προαναγγελθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ