Σημαντικά κέρδη τη Δευτέρα στις ευρωπαϊκές αγορές με οδηγό τις αεροπορικές εταιρείες
Εντυπωσικά κέρδη καταγράφουν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που έχει διαμορφώσει η μεγάλη «βουτιά» των τιμών από τις 11 Σεπτεμβρίου. Στις 19:25 ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 έκανε «άλμα» 5,63% στις 3.079,77 μονάδες.
27
Εντυπωσικά κέρδη καταγράφουν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που έχει διαμορφώσει η μεγάλη «βουτιά» των τιμών από τις 11 Σεπτεμβρίου. Στις 19:25 ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 έκανε «άλμα» 5,63% στις 3.079,77 μονάδες.
Από την ημέρα που οι «αόρατοι» τρομοκράτες έπληξαν τη μητρόπολη των διεθνών αγορών, ο DJ Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 9,1%, εν μέσω ανησυχιών ότι η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης. Από τα τέλη Ιουνίου δε, καταγράφει απώλειες της τάξεως του 24%.
Σήμερα ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips βρίσκεται σε θετικό πρόσημο, για πρώτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, καθώς οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, των τραπεζών και των χημικών εταιρειών σημειώνουν σημαντικά κέρδη.
Η British Airways ενισχύεται κατά 13% στις 172,5 πένες, η Air France «σκαρφαλώνει» υψηλότερα κατά 11% στα 10,25 ευρώ και η Lufthansa σημειώνει κέρδη 2,9% και διαμορφώνεται στα 9,14 ευρώ, έπειτα από τις υποσχέσεις για βοήθεια (μέσω της κάλυψης των αυξημένων ασφαλίστρων) που παρείχαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στις αεροπορικές εταιρείες την περασμένη Παρασκευή.
Η Deutsche Bank ενισχύεται κατά 11% στα 53,97 ευρώ (ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν υποχωρήσει κατά 15%) και η Bayer καταγράφει κέρδη 10% και διαμορφώνεται στα 28,80 ευρώ (την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει κατά 13%).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 4.613,90 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 4,06%, στο Παρίσι ο CAC 40 «σκαρφάλωσε» υψηλότερα κατά 5,70% στις 3.861,19 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίκσκεται στις 4.027,20 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 6,34%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Γ’)
- Συνταγή: Παπαρδέλες με λαχανικά
- ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Συγκέντρωση και πορεία προς το Μαξίμου
- Δεν είναι όλες οι πατάτες ίδιες
- Καιρός Τρίτης: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ομίχλες – Πότε αναμένεται νέα επιδείνωση
