Τη Δευτέρα τα πρώτα PC με τα Windows XP
Πρόωρο ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν την προσεχή Δευτέρα τα Windows XP, αφού γνωστοί κατασκευαστές -μεταξύ των οποίων η Compaq και η Hewlett Packard- ετοιμάζονται να λανσάρουν όχι μόνο στην αμερικανική αγορά αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο σχετικά οικονομικά μοντέλα υπολογιστών γραφείου και φορητών με το πολυσυζητημένο νέο λειτουργικό σύστημα.
39
Πρόωρο ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν την προσεχή Δευτέρα τα Windows XP, αφού γνωστοί κατασκευαστές -μεταξύ των οποίων η Compaq και η Hewlett Packard- ετοιμάζονται να λανσάρουν όχι μόνο στην αμερικανική αγορά αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο σχετικά οικονομικά μοντέλα υπολογιστών γραφείου και φορητών με το πολυσυζητημένο νέο λειτουργικό σύστημα.
Οι κατασκευαστές δηλώνουν έτοιμοι να διαθέσουν στην αγορά υπολογιστές με τα Windows XP ακόμα και σε υπάρχοντα μοντέλα, αφού πολλοί όπως η Dell και η Gateway δέχονταν από καιρό παραγγελίες συστημάτων με «το λειτουργικό που θα αντικαταστήσει όλες τις προγενέστερες εκδόσεις των Windows».
Το κόστος τους, μάλιστα, δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλό: οι τιμές των PC (χωρίς οθόνη) θα ξεκινούν από τα 570 δολάρια (212.000 δρχ.) και των notebook από τα 1.300 δολάρια (480.000 δρχ. περίπου), όπως αναφέρει το CNet.
Επισήμως, τα Windows XP δεν θα έκαναν πρεμιέρα στην αγορά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή την 25η Οκτωβρίου. Η Microsoft όμως έχει επιτρέψει στους κατασκευαστές να αρχίσουν τις πωλήσεις συστημάτων με XP νωρίτερα.
Το φλέγον βέβαια ζήτημα είναι εάν τα XP έχουν ό,τι απαιτείται για να συνδράμουν στην πολυπόθητη από τη βιομηχανία αύξηση των πωλήσεων υπολογιστών σε μια, κατά κοινή ομολογία, δύσκολη περίοδο. Και εδώ, οι απόψεις διίστανται.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως η δημιουργία CD, η επεξεργασία βίντεο κ.ά. είναι αρκετές, ώστε το νέο λειτουργικό να κερδίσει την προτίμηση των υποψήφιων χρηστών. Εξάλλου, είναι καιρός για αναβάθμιση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς. Η τελευταία φορά κατά την οποία οι επιχειρήσεις προέβησαν σε ανανέωση των συστημάτων τους, τρόπον τινά μαζικά, ήταν στα τέλη του 1998 και στις αρχές του 1999. Η ιστορία έχει δείξει ότι προχωρούν σε αναβάθμιση κάθε τρία περίπου χρόνια, άρα το πλήρωμα του χρόνου έχει έλθει…
Αλλοι πάλι διαφωνούν. Θεωρούν ότι τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ και τα οικονομικά μεγέθη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για νέες αγορές. Εξάλλου, υποστηρίζουν, τα Windows XP δεν είναι τόσο εντυπωσιακά. Έχουν, μάλιστα, ιστορικά παραδείγματα να αντιπαραθέσουν: παρά το γεγονός ότι η κυκλοφορία των Windows 95 είχε συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων υπολογιστών, οι επόμενες τρεις εκδόσεις του λειτουργικού (98, ME και Windows 2000) δεν βοήθησαν στον ίδιο βαθμό. Φυσικά αγοράστηκαν, αυτό όμως ήταν φυσική συνέπεια, αφού συνόδευαν υπολογιστές που οι καταναλωτές θα αγόραζαν ούτως ή άλλως, υποστηρίζει η αντίθετη άποψη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τελειώνει ο χρόνος του Τραμπ για την δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν – Μέχρι απόψε η προθεσμία
- Μέδουσα: Το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι της Αθήνας επιστρέφει
- Οι Πολωνοί «στέλνουν» Σέχου στον Παναθηναϊκό
- H ΚΕΔΕ για τον θάνατο του Δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά
- Ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές 21 και 28/12 – Ενίσχυση δρομολογίων του Μετρό
- Χριστούγεννα με άφθονη θετική ενέργεια: Ένα χωριό γεμάτο φως, μουσική και εμπειρίες, μας περιμένει ξανά!


