Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αμέτρητες διαδικτυακές δωρεές για την ανακούφιση των θυμάτων στις ΗΠΑ

Αμέτρητες διαδικτυακές δωρεές για την ανακούφιση των θυμάτων στις ΗΠΑ

Εκατό εκατ. δολάρια (περίπου 37 δισ. δρχ.) επιχειρεί να συγκεντρώσει εντός 100 ημερών ο δικτυακός τόπος δημοπρασιών eBay.com για να προσφερθούν στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλουν το Amazon.com, το PayPal και το Yahoo, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

39

Εκατό εκατ. δολάρια (περίπου 37 δισ. δρχ.) επιχειρεί να συγκεντρώσει εντός 100 ημερών ο δικτυακός τόπος δημοπρασιών eBay.com για να προσφερθούν στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλουν το Amazon.com, το PayPal και το Yahoo, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα έσοδα από τη δημοπράτηση όλων των προϊόντων στο eBay (που διακρίνονται επειδή φέρουν την αμερικανική σημαία που γράφει «Auction for America») θα περιέλθουν στο λογαριασμό September 11 Fund του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος United Way. H Palm, η γνωστή εταιρεία κατασκευής υπολογιστών παλάμης, έχει ήδη προσφέρει προϊόντα αξίας 5 εκατ. δολαρίων (1,852 δισ. δραχμές).


Το eBay ξεκίνησε την προσπάθεια αυτή ύστερα από έκκληση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Τζορτζ Πατάκι, και του δημάρχου της πόλης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί με τους οποίους συνεργάζεται το eBay (Visa, Mastercard, Wells Fargo κ.ά.) συμφώνησαν ότι δεν θα αποκομίσουν τίποτε από τη δημοπράτηση των προϊόντων αυτών, προκειμένου να συνεισφέρουν έτσι στη φιλανθρωπική προσπάθεια.


Η απόφαση αυτή έρχεται τη στιγμή που την τελευταία εβδομάδα η κίνηση στα «δωμάτια» διεξαγωγής των πλειστηριασμών στο eBay είχε μειωθεί εντυπωσιακά (κατά 1,1 εκατ. λιγότερα δημοπρατούμενα προϊόντα σε σύνολο 7 εκατ. μία εβδομάδα νωρίτερα από τα τραγικά γεγονότα).


Η προσπάθεια του eBay δεν είναι όμως η μόνη. Την περασμένη (ιστορική) εβδομάδα και άλλοι, όπως το Yahoo, το PayPal και το Amazon, τροποποίησαν τα συστήματά τους έτσι ώστε να δέχονται δωρεές στον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Το PayPal έχει συγκεντρώσει ήδη 1.356.995 δολάρια (502 εκατ. δρχ.) από δωρεές 37.590 μελών στις υπηρεσίες διαδικτυακών πληρωμών που παρέχει.


To διαδικτυακό πολυκατάστημα Amazon.com έχει συγκεντρώσει 6.176.216 δολάρια (περίπου 2,3 δισ. δρχ.) που θα αποδοθούν επίσης στον Ερυθρό Σταυρό.


Τέλος, η διαδικτυακή πύλη Yahoo! έχει συγκεντρώσει 135.962 δωρεές ύψους 16.210.590 δολαρίων (6 δισ. δραχμές).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο