Η Ουγκάντα επιταχύνει τις διαδικασίες δοκιμής εμβολίων κατά του AIDS
Νέα Υόρκη: Η κυβέρνηση της Ουγκάντα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός International AIDS Vaccine Initiative (IAVI) συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ταχύτερη ανάπτυξη και δοκιμή τριών εμβολίων για την καταπολέμηση του AIDS.
Νέα Υόρκη: Η κυβέρνηση της Ουγκάντα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός International AIDS Vaccine Initiative (IAVI) συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ταχύτερη ανάπτυξη και δοκιμή τριών εμβολίων για την καταπολέμηση του AIDS.
Η συμφωνία προβλέπει τη συνεργασία της IAVI, που χρηματοδοτείται από τη World Bank και το ίδρυμα Bill και Melinda Gates, με το Ινστιτούτο Μελέτης Ιών της Ουγκάντα (UVRI) για την ανάπτυξη νέων εμβολίων κατά του AIDS.
H IAVI και το UVRI θα συνεχίσουν τις κλινικές δοκιμές δύο εμβολίων που σχεδίασαν ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Ναϊρόμπι της Κένυας. Τα εμβόλια αυτά στοχεύουν στην καταπολέμηση του υπότυπου Α του ιού HIV, της συχνότερης μορφή της νόσου στην ανατολική Αφρική.
Το τρίτο εμβόλιο, που επίσης βασίζεται στον υπότυπο Α, αναπτύχθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστήμιου του Μέριλαντ και βρίσκεται στο πρώτο στάδιο κλινικών δοκιμών σε ΗΠΑ και Ουγκάντα.
Ο πρόεδρος της IAVI, Δρ Σεθ Μπέρκλεϊ, δήλωσε στο Reuters: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η κυβέρνηση της Ουγκάντα θα συνεργαστεί μαζί μας. Αυτό δείχνει την ουσιαστική θέληση της αφρικανικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη θανατηφόρο επιδημία».
health.in.gr
- Ποια Ελληνικά Online Live Καζίνο Προσφέρουν το Καλύτερο Cross-Device Syncing;
- Νέα Αριστερά: Το σκάνδαλο των υποκλοπών τώρα αρχίζει – Μύδροι κατά της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη του in
- Η απάντηση του Κλοπ για πιθανή επιστροφή: «Ποτέ μην λες ποτέ»
- Νέα επαγγελματική «σφαλιάρα» για την Νίκολα Πελτζ με φόντο τον πόλεμο των Μπέκαμ – Είναι ενοχλητικό, δεν βλέπεται
- Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία – Η διαδικασία και τα ποσά
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»

