Βρετανός τουρίστας πέθανε στην Ισπανία από τη νόσο των λεγεωνάριων
Μαδρίτη: Ένας Βρετανός πέθανε την Παρασκευή από τη νόσο των λεγεωνάριων, ενόσω βρισκόταν σε διακοπές στη βορειοανατολική ισπανική επαρχία της Ταραγκόνα.
Μαδρίτη: Ένας Βρετανός πέθανε την Παρασκευή από τη νόσο των λεγεωνάριων, ενόσω βρισκόταν σε διακοπές στη βορειοανατολική ισπανική επαρχία της Ταραγκόνα.
Ο 63χρονος άνδρας οδηγήθηκε στις 11 Αυγούστου στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και δύο ημέρες μετά τη νοσηλεία του στην εντατική μονάδα πέθανε από τη νόσο αυτή, που τα συμπτώματά της είναι όμοια με αυτά μιας σοβαρής πνευμονίας.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε ότι ο Βρετανός τουρίστας έπασχε από χρόνια καρδιολογική πάθηση και ότι η περίπτωσή του είναι μεμονωμένη.
Η νόσος των λεγεωνάριων μεταδίδεται μέσω των κλιματιστικών ή του συστήματος ύδρευσης.
Σημειώνεται ότι στην Ισπανία αρκετά άτομα εμφάνισαν τη συγκεκριμένη νόσο, ωστόσο πιο ανησυχητικές ήταν οι περίπου 200 περιπτώσεις -και οι δύο θανάτοι- στην πόλη της Μούρτσια.
Οι τοπικές εφημερίδες εκτιμούν ότι στην Ισπανία τα πέντε τελευταία χρόνια 26 πολίτες πέθαναν, ενώ περισσότεροι από 500 πολίτες μολύνθηκαν από τη νόσο.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Γερουλάνος: Η Ελλάδα να γίνει ξανά γέφυρα συνεννόησης, υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο
- Διευκρινίσεις Γαλλίας: Διαθέτει βάση στις ΗΠΑ για αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Στέγαση: Ζώντας στη χώρα με το μηδενικό απόθεμα κοινωνικής κατοικίας
- Ο Δήμος Χανίων τιμά τον Νίκο Ξυλούρη
- «Δεν ξέρεις τη δουλειά σου, αύριο θα σε αναφέρω» – Η ένταση που είχε ο Απόστολος Τσιτσιπάς με τον διαιτητή (vid)
- Διαψεύδουν οι Κούρδοι του Ιράκ σενάρια εμπλοκής τους στον πόλεμο του Ιράν – Τουρκική ανησυχία

