Εκατομμύρια παιδιά στη ΝΑ Ασία θα εμβολιαστούν με χρηματοδότη το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς
Σιέμ Ριπ, Καμπότζη: Πρόγραμμα εμβολιασμού των εκατομμυρίων παιδιών στη Νοτιοανατολική Ασία που δεν έχουν πρόσβαση στις στοιχειώδεις υπηρεσίας υγείας ξεκίνησε την Κυριακή στην Καμπότζη, χρηματοδοτούμενο σε μεγάλο μέρος από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.
Σιέμ Ριπ, Καμπότζη: Πρόγραμμα εμβολιασμού των εκατομμυρίων παιδιών στη Νοτιοανατολική Ασία που δεν έχουν πρόσβαση στις στοιχειώδεις υπηρεσίας υγείας ξεκίνησε την Κυριακή στην Καμπότζη, χρηματοδοτούμενο σε μεγάλο μέρος από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.
Η ηλικίας έξι μηνών Τσαν Ράμσι ήταν το πρώτο βρέφος που εμβολιάστηκε κατά της ηπατίτιδας, του τετάνου και τις διφθερίτιδας Β, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του προγράμματος στην πόλη Σιεμ Ριπ.
Όπως μεταδίδει το ΒBC, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον οργανισμό Vaccine Fund, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, με δωρεά 750εκ. δολαρίων από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill and Melinda Gates.
Ο πρόεδρος του Vaccine Fund, Ζακ-Φρανσουά Μαρτίν, δήλωσε ότι ο οργανισμός θα χρηματοδοτεί για συνολικά πέντε χρόνια το πρόγραμμα, διαθέτοντας 300.000 έως 400.000 δολάρια στην κυβέρνηση της Καμπότζης ετησίως.
Περίπου 3,5 εκ. δολάρια θα διατεθούν από τον οργανισμό για αντίστοιχα προγράμματα στο Λάος και το Βιετνάμ.
Θλιβερές στατιστικές
Στην πρώτη φάση του προγράμματος θα εμβολιαστούν περίπου 96.000 παιδιά, κυρίως στην κεντρική επαρχία του Καμπόνγκ Τσχάνγκ, με κόστος 296.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Καμπότζης, περίπου το 10% του πληθυσμού της επαρχίας πάσχει από ηπατίτιδα Β.
Κάθε χρόνο περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στη Νοτιοανατολική Ασία ξεπερνούν την ηλικία κατά την οποία θα έπρεπε να εμβολιαστούν. Από αυτά, ένα στα οκτώ θα πεθάνει πριν την ηλικία των πέντε ετών.
Η Unicef εκτιμά ότι το 9% των βρεφών στην Καμπότζη πεθαίνει πριν συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής.
health.in.gr
- Η Ρωσία τερματίζει τις στρατιωτικές συμφωνίες με Πορτογαλία, Γαλλία και Καναδά
- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη – 18 μετανάστες νεκροί μέσα σε πλοιάριο
- Μεντιλίμπαρ: «Πολύ χαρούμενος για Μουζακίτη, ελπίζουμε να συνεχίσει να βοηθάει τον Ολυμπιακό»
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόβλημα, λένε οι ακαδημαϊκοί: «Είναι ένα χάος»
- «Παραμίλησε» ο κόσμος με την ραμπόνα του Σερκί


