Εκστρατεία κατά του AIDS από την Κεντρική Αμερική
Ονδούρα: Έξι χώρες της Κεντρικής Αμερικής θα διαπραγματευθούν με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να αγοράζουν φάρμακα εναντίον του AIDS σε μεγάλες ποσότητες και σε χαμηλότερη τιμή.
Ονδούρα: Έξι χώρες της Κεντρικής Αμερικής θα διαπραγματευθούν με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να αγοράζουν φάρμακα εναντίον του AIDS σε μεγάλες ποσότητες και σε χαμηλότερη τιμή.
Η απόφαση ελήφθη στην πόλη Σάντα Ρόζα ντε Κοπάνα της Ονδούρας και την ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Πλούταρκο Καστελλάνος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χώρες αυτές είναι η Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Νικαράγουα, η Γουατεμάλα, ο Παναμάς και η Ονδούρα.
Ο κ. Καστελλάνος σημείωσε ότι καθεμία από τις έξι χώρες είχε προσφορές από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες για αγορά τέτοιων φαρμάκων· ωστόσο, όπως είπε, το σχέδιο είναι να διαπραγματευθούν και οι έξι μαζί για αγορά μεγάλων ποσοτήτων σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική 1,8 εκατομύριο άτομα είναι φορείς του ιού του AIDS.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Τραγωδία στην Ομόνοια – 15χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι ξενοδοχείου
- Φενερμπαχτσέ – Μονακό 88-70: Ένατη σερί νίκη για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Έμα Γουάτσον: Ποιος είναι ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος με τον οποίο φιλιέται η διάσημη ηθοποιός;
- Αποκάλυψη: Η απόφαση για την εξόντωση του Χαμενεΐ ελήφθη τον Νοέμβριο
- Ο Λανουά που δεν τηρεί τα προσχήματα με τους Φωτιά, Βεργέτη και το άρωμα πρόκλησης
- Η Νέα Αριστερά για τον Άλκη Ρήγο: Σπάνια πολιτική και ανθρώπινη ποιότητα