Το Εφετείο αρνείται να επανεξετάσει το πόρισμα για την ενσωμάτωση του IE στα Windows
H αμερικανική Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της Microsoft να επανεξεταστεί μέρος της προηγούμενης απόφασή της, σύμφωνα με την οποία η «συγχώνευση» κώδικα του Internet Explorer με τον πυρήνα των Windows συνιστά μονοπωλιακή πρακτική.
36
H αμερικανική Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της Microsoft να επανεξεταστεί μέρος της προηγούμενης απόφασή της, σύμφωνα με την οποία η «συγχώνευση» κώδικα του Internet Explorer με τον πυρήνα των Windows συνιστά μονοπωλιακή πρακτική.
Η απόφαση του Περιφερειακού Εφετείου της Κολούμπια αφήνει το χρονοδιάγραμμα για την εκδίκαση της υπόθεσης ως έχει, και η πολύκροτη δίκη της Microsoft θα συνεχιστεί σε Περιφερειακό Δικαστήριο στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Η Microsoft όμως δεν αποκλείεται να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και να ασκήσει έφεση, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει την επιβολή αντιμονοπωλιακών μέτρων μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όταν τα Windows XP, το νέο της λειτουργικό σύστημα, θα έχουν ήδη κυκλοφορήσει.
«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις εναλλακτικές μας δυνατότητες όσον αφορά στην εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Microsoft Τζιμ Ντέσλερ.
Οι αντίδικοι της Microsoft επιθυμούν φυσικά να επιβληθούν ποινές στη Microsoft όσο το δυνατό νωρίτερα, και η αμερικανική κυβέρνηση είχε ζητήσει από το Εφετείο να επισπεύσει την εκδίκαση της υπόθεσης. Το αίτημα των δημόσιων κατηγόρων δεν έγινε ωστόσο δεκτό.
Το Περιφερειακό Δικαστήριο που συνέρχεται την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει αν πρέπει να επιβληθούν ποινές στην εταιρεία για την ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows και θα καθορίσει μέτρα που θα αποτρέψουν την εκ νέου παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
Η Microsoft καταφέρε τουλάχιστον να αποτρέψει τη διάσπασή της, καθώς τον Ιούνιο το Περιφερειακό Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο τη δικαίωσε όσον αφορά στο θέμα αυτό, αν και έκρινε ότι η εταιρεία πράγματι λειτουργούσε μονοπωλιακά.
Παρά την αρνητική για τη Microsoft απόφαση του Εφετείου την Πέμπτη, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο κατά 0,98 δολάρια και έκλεισε στα 67,45 δολάρια στον Nasdaq.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα


