Πονοκεφάλους προκαλεί νέος ιός που μεταδίδεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Τη στιγμή που ο ιός Code Red συνέχιζε απτόητος το καταστροφικό του έργο, την εμφάνισή του έκανε ένας νέος ιός, που μεταδίδεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσβάλει σε πρώτη φάση τα «αρχεία συστήματος» του υπολογιστή (C:\Windows\System), τα οποία και διαγράφει.
36
Τη στιγμή που ο ιός Code Red συνέχιζε απτόητος το καταστροφικό του έργο, την εμφάνισή του έκανε ένας νέος ιός, που μεταδίδεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσβάλει σε πρώτη φάση τα «αρχεία συστήματος» του υπολογιστή (C:\Windows\System), τα οποία και διαγράφει.
Πρόκειται για τον ιό W32.Sircam.Worm@mm, ο οποίος εμφανίζεται με τη μορφή συνημμένου αρχείου σε μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το αρχείο εμφανίζεται με διάφορες καταλήξεις, όπως .bat, .com, .lnk ή .pif, και φτάνει στο χρήστη με διάφορες παραπλανητικές επικεφαλίδες, όπως «I send you this file in order to have your advice», «I hope you can help me with this file that I send», «I hope you like the file that I sendo you» και «This is the file with the information that you ask for». Αυτές οι τέσσερις επικεφαλίδες συναντώνται συχνότερα, αλλά δεν αποκλείεται ο ιός να φτάνει στους υπολογιστές των ανυποψίαστων χρηστών και με άλλες παραλλαγές.
Ο ιός είναι αυτοπολλαπλασιαζόμενος και εξετάζει επίσης αν ο υπολογιστής στον οποίο έχει εισέλθει διαθέτει κοινόχρηστους δίσκους (shared drives), οπότε αυτόματα εισχωρεί και σε αυτούς.
Η γνωστή εταιρεία προστασίας από ιούς Symantec βρήκε και ανέλυσε διεξοδικά τον ιό και παρέχει στους χρήστες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά και λογισμικό για να αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
- Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτη η αναφορά βουλευτή στη χούντα – Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442