Τα ερωτικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει την Τετάρτη στο Θέατρο Γης της συμπρωτεύουσας ο «τροβαδούρος του έρωτα» Γιάννης Πάριος.
«Η συνάντησή μας με τον Μίκη είναι η μοιραία κατάληξη μίας ερωτικής και επαγγελματικής μας, θα έλεγα, συνεργασίας που άρχισε το 1985. Κάποτε έπρεπε ο έρωτας να ολοκληρωθεί» είναι τα λόγια με τα οποία ο Πάριος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» επιχειρεί να εξηγεί την απόφασή του να συναντηθεί με τη δημιουργία του Μίκη Θεοδωράκη.
Σχολιάζοντας τα «ερωτικά» του Θεοδωράκη, ο Πάριος επισημαίνει ότι το είδος αυτό του τραγουδιού είναι ίδια σε όλες του τις μορφές, αλλάζουν όμως η δημιουργοί. «Όταν λοιπόν βρίσκονται μπροστά στον ερωτικό χείμαρρο του Μίκη, δεν έχω παρά να υποκλιθώ και να μαθητεύσω δίπλα του» λέει χαρακτηριστικά.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.