Στο δρόμο για τη Γη το πλήρωμα του Atlantis
Συγκινητικές ήταν οι τελευταίες ώρες του πληρώματος του Atlantis στο διάστημα· πολλές αγκαλιές με το πλήρωμα του διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και λίγες τελευταίες φωτογραφίες σημάδεψαν τις τελευταίες ώρες των αστροναυτών στο έναστρο κενό, προτού οι πέντε αστροναύτες θέσουν πορεία επιστροφής στη Γη.
29
Συγκινητικές ήταν οι τελευταίες ώρες του πληρώματος του Atlantis στο διάστημα· πολλές αγκαλιές με το πλήρωμα του διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και λίγες τελευταίες φωτογραφίες σημάδεψαν τις τελευταίες ώρες των αστροναυτών στο έναστρο κενό, προτού οι πέντε αστροναύτες θέσουν πορεία επιστροφής στη Γη.
Οι πέντε ταξιδιώτες είναι οι Μάικλ Γκέρχαρντ, Τζέιμς Ράιλι, Στίβεν Λίντσεϊ, Τσάρλς Χόμπο και Τζάνετ Καβάντι. Στην διάρκεια της σύντομης τελετής στον ISS, μεταδίδει το Reuters, όλοι πήραν από μια αναμνηστική καρφίτσα με το έμβλημα του Expedition Two από τα χέρια του ρώσου διοικητή του σταθμού, Γιούρι Ουσάτσεφ.
Αποστολή των πέντε του Αtlantis ήταν η εγκατάσταση ενός νέου airlock στον σταθμό, έργο που ολοκλήρωσαν με καθυστέρηση (κράτησε οκτώ ημέρες, μία περισσότερη απ όσο είχε προβλεφθεί, λόγω προβλημάτων) -όμως η NASA επιβεβαίωσε πως η αποστολή τους στέφθηκε με επιτυχία.
Οι τρεις που έμειναν πίσω (ο Ουσάτσεφ και οι Αμερικανοί Τζέιμς Βος και Σούζαν Χελμς) περιμένουν πια τον Αύγουστο, όταν το Discovery θα φτάσει στον ISS για να πάρει κι αυτούς πίσω στη Γη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Hunger Games α λα Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοινώνει «Πατριωτικούς Αγώνες» με δύο νέους από κάθε Πολιτεία
- ΠΑΣΟΚ: Η επιμονή στο αγροτικό και η συνταγή «καν’ το όπως στο Μοσχάτο»
- Προκλητικός ο Βορίδης για τους αγρότες: «Τι παραπάνω να κάνει η κυβέρνηση»
- Νέο απίθανο ματς του Ντόντσιτς με 45 πόντους και τριπλ-νταμπλ, χάρισε στους Λέικερς τη νίκη στη Γιούτα (vids)
- Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι δεν τους θέλει πια ο λαός
- Αίγιο: Τρόμος για 22χρονη – Την νάρκωσαν, τη λήστεψαν συγγενείς της και την βίασε ο ξάδελφος
- Αγρότες: 20 μέρες στους δρόμους και συνεχίζουν – Στριμωγμένη η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο
- Απωθητικά, άβολα, δυστοπικά πατρόν – Τι ακριβώς κάνει η μόδα στις γυναίκες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 19.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/hessamoddin-jafari-Rjs0QP4wL9E-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442