Αυξάνονται οι δωρητές οργάνων σώματος
Αθήνα: Σημαντική αύξηση που φθάνει το 25% το πρώτο εξάμηνο του 2001 έναντι του ίδιου χρονικού διαστήματος του 2000, παρατηρείται στην εγγραφή δωρητών οργάνων σώματος, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμόσχευσης
Αθήνα: Σημαντική αύξηση που φθάνει το 25% το πρώτο εξάμηνο του 2001 έναντι του ίδιου χρονικού διαστήματος του 2000, παρατηρείται στην εγγραφή δωρητών οργάνων σώματος, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμόσχευσης.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 2000 πραγματοποιήθηκαν στο Περιφεριακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου 32 μεταμοσχεύσεις κυρίως νεφρού, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2001 οι μεταμοσχεύσεις έχουν φθάσει τις 45.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, καθηγητής Ιωάννης Βλαχογιάννης, ο Οργανισμός φιλοδοξεί να καλύψει το οργανόγραμμά του μέχρι το τέλος του 200, με την στελέχωσή του και την παράλληλη ανάπτυξή του στην περιφέρεια με τη λειτουργία γραφείων σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Λάρισα .
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 3χρονο παιδί σε ξενώνα
- Ο Μάικλ Τζόρνταν σε νομική μάχη με τη NASCAR
- Άννα Βίσση: Η αποθεωτική πρεμιέρα για τα 10 χρόνια «Hotel Ερμού»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 260 χιλιοστά το ύψος της βροχής στη Βλυχάδα Αττικής
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη

