
Πάνω από τρία δισ. δρχ. πωλήθηκε έργο του Μιχαήλ Αγγελου
Το σχέδιο του Μιχαήλ Αγγελου «Σπουδή σε Γυναίκα που Θρηνεί» πωλήθηκε την Τετάρτη από το βρετανικό οίκο δημοπρασιών Sothebys έναντι του ποσού των 8,3 εκατ. δολαρίων (3,2 δισ. δρχ,) σε άγνωστο συλλέκτη.
25
Το σχέδιο του Μιχαήλ Αγγελου «Σπουδή σε Γυναίκα που Θρηνεί» πωλήθηκε την Τετάρτη από το βρετανικό οίκο δημοπρασιών Sothebys έναντι του ποσού των 8,3 εκατ. δολαρίων (3,2 δισ. δρχ,) σε άγνωστο συλλέκτη.
Το έργο αυτό, σχεδιασμένο με πένα και καφέ μελάνι, ανακάλυψε στα μέσα της δεκαετίας του 90, ο Τζούλιεν Στοκ, κριτικός τέχνης του Sothebys στο κάστρο Χάουαρντ, στο Γιόρκσαϊρ στη βόρεια Αγγλία.
Το σχέδιο βρισκόταν σε ένα λεύκωμα με άλλα σχέδια, στη βιβλιοθήκη του κάστρου εδώ και 250 χρόνια, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει την πραγματική του αξία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 13 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
- Λουτσέσκου: «Σκοτεινή νύχτα, βραδιά ντροπής» (vid)



