Η Microsoft ανθίσταται σε πιθανή απαίτηση αλλαγής στην οργάνωσή της
Η Microsoft απέκλεισε την πιθανότητα να δεχτεί αλλαγές στη δομή της, εάν υποβληθεί τέτοια πρόταση από τις 19 πολιτείες και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Εφετείου της Κολούμπια την Πέμπτη, με την οποία ακυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση για τη διάσπαση της εταιρείας.
39
Η Microsoft απέκλεισε την πιθανότητα να δεχτεί αλλαγές στη δομή της, εάν υποβληθεί τέτοια πρόταση από τις 19 πολιτείες και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Εφετείου της Κολούμπια την Πέμπτη, με την οποία ακυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση για τη διάσπαση της εταιρείας.
Ο εκπρόσωπος της Microsoft, Τζιμ Κάλιναν, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Associated Press ότι μια μεταβολή στην οργάνωση της επιχείρησης δεν είναι «η κατάλληλη λύση».
H δήλωσή του αυτή όμως προκάλεσε την αντίδραση του γενικού εισαγγελέα της Πολιτείας του Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλουμένθαλ. Ο Μπλουμένθαλ απάντησε ότι καμία ποινή δεν θα πρέπει να αποκλείεται και ότι τα περιοριστικά μέτρα που θα επιβληθούν στην εταιρεία από πρωτοβάθμιο δικαστήριο θα πρέπει να εξασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και να προλαμβάνουν την επανάληψη της παρανομίας. Ως εκ τούτου, κατέληξε, μια αλλαγή στη δομή της Microsoft δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί.
Ο γενικός εισαγγελέας της Αϊόβα, Τομ Μίλερ, είπε ότι οι ενάγοντες είναι πρόθυμοι να συζητήσουν πιθανή συμφωνία. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση για ένα διακανονισμό που δεν ενέχει ουσιαστικές αλλαγές στην τακτική που ακολουθεί η Microsoft στην αγορά είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση, ο Λευκός Οίκος όμως διατυπώνει την προτίμηση του Αμερικανού προέδρου Τζ.Μπους να επέλθει εξωδικαστικός διακανονισμός μεταξύ των δύο πλευρών παρά ένας νέος δικαστικός αγώνας.
Οι πολιτείες αναμένεται να εξετάσουν προσεκτικά τις προθέσεις της εταιρείας, ιδιαίτερα σχετικά με τη διάθεση των Windows XP -η κυκλοφορία των οποίων πλησιάζει, όντας στην υποψήφια τελική έκδοσή τους, RC1- και σχετικά με την προώθηση των διαδικτυακών υπηρεσιών της Microsoft, ονόματι .Net.
Ο Αντι Γκάβιλ, νομικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ, σχολίασε στο CNet ότι οι διάδικοι νιώθουν πλέον την κόπωση από τη μακρόχρονη διαμάχη τους και θεωρεί πολύ πιθανό εξωδικαστικό διακανονισμό πριν από το τέλος του 2001.
Η απάντηση της Microsoft στην απόφαση του εφετείου αναφέρει ότι «η καλύτερη έκβαση για τους πελάτες, μετόχους και συνεργάτες μας, καθώς και ολόκληρη τη βιομηχανία είναι η γρήγορη επίλυση της υπόθεσης. Το μέγεθος της υπόθεσης μειώθηκε ουσιαστικά και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη γρήγορη επίλυση των θεμάτων που απομένουν.»
Ανεπηρέαστη η έρευνα της Κομισιόν
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμέλια Τόρες, διευκρίνισε την Παρασκευή ότι η εφετειακή απόφαση στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει τη δική της έρευνα για την τακτική της εταιρείας στην Ευρώπη, που διεξάγεται από τον Αύγουστο του 2000, διότι η υπόθεση στην περίπτωση αυτή βασίζεται σε διαφορετικά «πραγματικά και νομικά» περιστατικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar σε μια πρωτοχρονιάτικη εμφάνιση στο Block 33
- ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο Μπράουν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Τι αλλάζει με το επίδομα ανεργίας: Πώς θα υπολογίζεται με βάση τα χρόνια ασφάλισης
- Οδηγός επιβίωσης: Πως να διαχειριστείς τις άβολες συζητήσεις
- ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια νερού
- Νεκρός 27χρονος μοτοσικλετιστής στη Νέα Φιλαδέλφεια – Μηχανή συγκρούστηκε με τρόλεϊ
- Ουκρανία: Από ποιον λογαριασμό η ΕΕ θα δώσει τα 90 δισ. – Τι αποφασίστηκε για τα ρωσικά παγωμένα κεφάλαια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 19.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/hessamoddin-jafari-Rjs0QP4wL9E-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442