Υποστήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ζητήσει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών
Με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, στην Ουάσινγκτον ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Κεμάλ Ντερβίς, σε μία προσπάθεια να ανανεώσει την υποστήριξη του ΔΝΤ προς την Αγκυρα.
31
Με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, στην Ουάσινγκτον ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Κεμάλ Ντερβίς, σε μία προσπάθεια να ανανεώσει την υποστήριξη του ΔΝΤ προς την Αγκυρα.
Ο Ντερβίς δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η υποστήριξη του ΔΝΤ προς την Τουρκία θα συνεχιστεί, παρά την αναβολή μιας συνόδου για την έγκριση της επόμενης δόσης του δανείου από το Ταμείο.
«Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καθοριστεί η ημερομηνία της συνόδου και σε αυτήν θα συνεχιστεί η υποστήριξη προς την Τουρκία» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών.
Ο Ντερβίς έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη δήλωση του ΔΝΤ οτι καθυστέρησε τη σύνοδο για την έγκριση της αποδέσμευσης της δόσης ύψους 1,56 δισεκατομμυρίου δολαρίων αναμένοντας «να γίνουν πρώτα ορισμένες ενέργειες».
«Υποθέτω οτι χρειάζονται ορισμένες επιπλέον πληροφορίες για μερικά θέματα…ίσως όλες οι πληροφορίες για μερικά ζητήματα δεν έφτασαν εγκαίρως» αναφέρει ο Ντερβίς σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο του. «Πιστεύω ότι θα παράσχουμε όλες τις πληροφορίες μέσα σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Θα εξηγήσουμε τις απόψεις μας και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας» κατέληξε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς – Να μείνουν στα χαρτιά
- Ένα ταξίδι στον αριστοτελικό στοχασμό: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Μεγάλα ύψη βροχής σε όλη την Ελλάδα τον Ιανουάριο – Βροχή ενός έτους σε 4 μήνες στην Αττική
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολο το παιχνίδι με τον Αστέρα, σημαντική η ανανέωση του Ζέλσον Μαρτίνς»
- «Παντρέψου με!» – Η Σάρα Φέργκιουσον είχε παραδοθεί άνευ όρων στον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με νέα στοιχεία
- Οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone – Κατευθυνόταν προς το αεροπλανοφόρo «Λίνκολν»