Ξεκίνησε η κατοχύρωση διευθύνσεων με κατάληξη .biz
Τις πρώτες αιτήσεις για την κατοχύρωση ιντερνετικών διευθύνσεων με κατάληξη .biz άρχισε να δέχεται η VeriSign χθες, Τετάρτη. Στις 25 Ιουνίου επιχειρήσεις που θέλουν να αποκτήσουν παρουσία στο Internet στο νέο τομέα θα μπορούν να απευθυνθούν σε έναν ακόμα ιντερνετικό ληξίαρχο, τη Register.com.
39
Τις πρώτες αιτήσεις για την κατοχύρωση ιντερνετικών διευθύνσεων με κατάληξη .biz άρχισε να δέχεται η VeriSign χθες, Τετάρτη. Στις 25 Ιουνίου επιχειρήσεις που θέλουν να αποκτήσουν παρουσία στο Internet στο νέο τομέα θα μπορούν να απευθυνθούν σε έναν ακόμα ιντερνετικό ληξίαρχο, τη Register.com.
Σύμφωνα με τη Register.com οι νέες αυτές διευθύνσεις δεν θα εμφανιστούν στο Διαδίκτυο νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου, αφού επιλυθούν όποια προβλήματα προκύψουν σχετικά με τις ιντερνετικές διευθύνσεις που εμπεριέχουν εμπορικές επωνυμίες.
H Register.com θα επιτρέπει σε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν περισσότερες από μία αιτήσεις προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν μία διεύθυνση.
Μετά την προσθήκη του νέου τομέα ιντερνετικών διευθύνσεων στο λεξικό του Internet, ακόμα και οι επιχειρήσεις που έχουν κατοχυρώσει διευθύνσεις με κατάληξη .com θα μπορούν να αιτηθούν διεύθυνσης .biz.
Η VeriSign, θυγατρική της Network Solutions (NSI) , διατηρούσε μονοπώλιο στην αγορά κατοχύρωσης ιντερνετικών διευθύνσεων. Ήταν η μόνη αρμόδια για την πώληση διευθύνσεων στους τελικούς πελάτες και ο μόνος ληξίαρχος του μητρώου διευθύνσεων υψηλού επιπέδου (top level domain names), με κατάληξη .com, .net και .org. Από το 1999 όμως, επιτράπηκε στην Register.com να μεταπωλεί διευθύνσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, μαζί με την NSI. H Διαδικτυακή Επιτροπή Απόδοσης Ονομάτων Αριθμών, ICANN, αποφάσισε να αφήσει ανοικτή στον ανταγωνισμό την εν λόγω δραστηριότητα και το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ενέκρινε την απόφαση το Μάιο.
Η VeriSign θα συνεχίσει να είναι ο μοναδικός ληξίαρχος για τις διευθύνσεις με κατάληξη .com μέχρι το 2007 τουλάχιστον. Θα παραχωρήσει όμως τη διαχείριση του τομέα .org σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό το 2002 και θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διαχείριση του .net το 2005.
To φθινόπωρο οι ληξίαρχοι θα αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις για την δέσμευση διευθύνσεων με κατάληξη .info. Θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις για διευθύνσεις στον τομέα .pro για ελεύθερους επαγγελματίες, .name για προσωπικούς δικτυακούς τόπους, .coop για συνεταιρισμούς, .museum και .aero για την αεροπλοϊα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Συνεχίζεται στην αίθουσα του ΜΟΔ η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- Κρήτη: Εντοπίστηκε πλοίο με πάνω από 500 μετανάστες
- Βαθιά ρήξη στις σχέσεις των διαιτητών Σιδηρόπουλου, Φωτιά (pic)
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar σε μια πρωτοχρονιάτικη εμφάνιση στο Block 33
- ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο Μπράουν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Τι αλλάζει με το επίδομα ανεργίας: Πώς θα υπολογίζεται με βάση τα χρόνια ασφάλισης
- Οδηγός επιβίωσης: Πως να διαχειριστείς τις άβολες συζητήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 19.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/hessamoddin-jafari-Rjs0QP4wL9E-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442