Τη λήψη άμεσων μέτρων κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας ζητά ο ΟΗΕ
Στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων πολιτικών δράσεων προκειμένου να σταματήσει η μετατροπή πολλών περιοχών του πλανήτη σε ερήμους αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, σε μήνυμά του την Κυριακή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ερημοποίησης.
30
Στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων πολιτικών δράσεων προκειμένου να σταματήσει η μετατροπή πολλών περιοχών του πλανήτη σε ερήμους αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, σε μήνυμά του την Κυριακή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ερημοποίησης.
Παράλληλα, στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι οι άνθρωποι αποτελούν την κύρια αιτία της ξηρασίας που πλήττει πολλές περιοχές του πλανήτη.
Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο πλήττει σοβαρά τουλάχιστον 100 κράτη, ενώ περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια εκτάρια ανά τον κόσμο έχουν μετατραπεί σε άνυδρες περιοχές.
Στην έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) αναφέρεται ότι η ερημοποίηση «θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη φυτική κάλυψη της καλλιεργημένης γης, των βοσκότοπων και των δασικών εκτάσεων, ενώ επιδρά αρνητικά στη γονιμότητα των εδαφών, του κύκλου του νερού, της απόδοσης των καλλιεργειών και της ζωικής παραγωγής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Αμαλία Κωστοπούλου: Η μακροσκελής ανάρτηση για τον τραυματισμό της
- Κρήτη: Ασταμάτητες οι ροές – Έφτασαν πάνω από 120 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες
- Πολιτική κρίση στο Μπαγκλαντές: Η δολοφονία του νεαρού ηγέτη Σαρίφ Χάντι προκαλεί κύμα βίας και αναταραχές
- Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε ανήλικος για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση σε σπίτι Τούρκων – Κατηγορούνται για αρπαγή
- Άννα Βίσση: Η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- ΑΕΚ: Τα έσοδα που μπορούν να έχουν οι ομάδες στο Conference League από τα νοκ-άουτ παιχνίδια ως και τον τελικό


