Τη λήψη άμεσων μέτρων κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας ζητά ο ΟΗΕ
Στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων πολιτικών δράσεων προκειμένου να σταματήσει η μετατροπή πολλών περιοχών του πλανήτη σε ερήμους αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, σε μήνυμά του την Κυριακή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ερημοποίησης.
Στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων πολιτικών δράσεων προκειμένου να σταματήσει η μετατροπή πολλών περιοχών του πλανήτη σε ερήμους αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, σε μήνυμά του την Κυριακή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ερημοποίησης.
Παράλληλα, στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι οι άνθρωποι αποτελούν την κύρια αιτία της ξηρασίας που πλήττει πολλές περιοχές του πλανήτη.
Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο πλήττει σοβαρά τουλάχιστον 100 κράτη, ενώ περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια εκτάρια ανά τον κόσμο έχουν μετατραπεί σε άνυδρες περιοχές.
Στην έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) αναφέρεται ότι η ερημοποίηση «θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη φυτική κάλυψη της καλλιεργημένης γης, των βοσκότοπων και των δασικών εκτάσεων, ενώ επιδρά αρνητικά στη γονιμότητα των εδαφών, του κύκλου του νερού, της απόδοσης των καλλιεργειών και της ζωικής παραγωγής».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας