Επεισοδιακή έξωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» από την Κέρκυρα
Κέρκυρα: Επεισοδιακή επιχείρηση έξωσης του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τις εγκαταστάσεις της Μονής Υπεραγία Θεοτόκος Χαμηλής Μαγουλάδων, στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Πέντε άτομα συνελήφθησαν όταν αστυνομικοί και άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας θέλησαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το κτίριο.
Κέρκυρα: Επεισοδιακή επιχείρηση έξωσης του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τις εγκαταστάσεις της Μονής Υπεραγία Θεοτόκος Χαμηλής Μαγουλάδων, στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Πέντε άτομα συνελήφθησαν όταν αστυνομικοί και άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας θέλησαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το κτίριο.
Την ώρα της επιχείρησης βρίσκονταν στο κτίριο 15 παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Μονής και στελέχη του συλλόγου, οι οποίοι αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν όταν ο δικαστικός επιμελητής τούς το ζήτησε. Επρόκειτο για μια ενέργεια που ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε απαράδεκτη και «επιχείρηση κατάλυσης οικογενειακού ασύλου». Τελικά οι αστυνομικοί και οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας αποχώρησαν.
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής κρίνεται επί ενάμισι χρόνο στα δικαστήρια· κάτοικοι της γειτονικής κοινότητας Μαγουλάδων, απόγονοι των κτητόρων της Μονής, υποστηρίζουν πως σε αυτούς ανήκει η πλήρης κατοχή της και έτσι εγκατέστησαν εκεί το σύλλογο, με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου υποστήριξης των παιδιών. Στη θέση αυτή αντιτίθεται η Μητρόπολη Κερκύρας – Παξών και Διαποντίων Νήσων, που υποστηρίζει ότι αυτή είναι ο κύριος νομέας και κάτοχός της.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Η επιστήμη έχει την απάντηση στο δίλημμα «τσάι ή καφές»
- Συνταξιοδότηση: Σε συνεχή άνοδο οι νέες αιτήσεις απονομής συντάξεων
- Ευλογιά προβάτων: Νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με λυγμούς 450 πρόβατα
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, παραμένουν τα «αγκάθια» – Νέα «μαζική» επίθεση της Ρωσίας
- Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στη Θεσσαλονίκη – Εκτός έδρας «μάχη» για Παναθηναϊκό, με Ατρόμητο η ΑΕΚ
- Ακίνητα: Νέο τέλος από τους δήμους – Ποιοι θα πληρώνουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο


