H Intel επιτίθεται σε Via και nVidia – Μήλον της έριδος τα τσίπσετ για τον Pentium 4
Το δικό της δρόμο φάνηκε να ακολουθεί ξανά η Intel, όταν (εμμέσως πλην σαφώς) υψηλόβαθμο στέλεχός της εξέφρασε την Πέμπτη την αδιαφορία του για τα προτεινόμενα νέα τσίπσετ των Via και nVidia, που θα αναλάμβαναν την επικοινωνία του Pentium 4 με τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή.
39
Το δικό της δρόμο φάνηκε να ακολουθεί ξανά η Intel, όταν (εμμέσως πλην σαφώς) υψηλόβαθμο στέλεχός της εξέφρασε την Πέμπτη την αδιαφορία του για τα προτεινόμενα νέα τσίπσετ των Via και nVidia, που θα αναλάμβαναν την επικοινωνία του Pentium 4 με τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή.
Ένας εκ των αντιπροέδρων της Intel, ο Αναντ Τσαντρασέκερ, μιλώντας στο CNet αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της Via ότι ένα δικό της τσίπσετ θα επιτάχυνε την επικοινωνία του επεξεργαστή με το υπόλοιπο σύστημα, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της περί αυξημένων επιδόσεων σε σχέση με τον Intel 850 «ανυπόστατους». Θύμισε, τέλος, στην εταιρεία ότι δεν έχει το δικαίωμα να παράγει το τσίπσετ που παρουσίασε στην έκθεση Computex.
Η Via παρουσίασε το πρώτο της τσίπσετ για τον Pentium 4, παρά το γεγονός ότι δεν έχει σχετική άδεια από την Intel. Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε τότε εκφράσει την ελπίδα ότι το τσίπσετ θα κυκλοφορήσει στην αγορά, και ότι οι δύο εταιρείες δεν θα εμπλακούν -για μία ακόμη φορά- σε δικαστικές διαμάχες.
Ο Τσαντρασέκερ μίλησε επίσης για το νέο τσίπσετ της nVidia, γνωστό ως nForce. Αμφισβήτησε την αναγκαιότητα για την κατασκευή ενός τσίπσετ με ενσωματωμένη υποστήριξη γραφικών και ήχου, που δεν απευθύνεται ούτε στο χαμηλότερο ούτε στο υψηλότερο τμήμα της αγοράς.
Είπε επίσης ότι η Intel «πήρε το μάθημά της» από το τσίπσετ 815: οι κατασκευαστές δεν θα πρέπει να συνεχίζουν να πιέζουν ιδιαίτερα για την προώθηση ενός τσίπσετ με ενσωματωμένη υποστήριξη γραφικών.
Tουλάχιστον προς το παρόν, αυτό συνεργάζεται μόνο με επεξεργαστές της AMD. Οι ιθύνοντες της nVidia, όμως, αισιοδοξούν ότι η Intel θα δεχτεί να χορηγήσει άδεια για την τεχνολογία που διασυνδέει τα τσίπσετ με τους επεξεργαστές της, προκειμένου να γίνει εφικτή η επικοινωνία και των Pentium με το nForce. To τελευταίο χρησιμοποιείται και στην αναμενόμενη κονσόλα της Microsoft, Χbox, σε συνδυασμό με επεξεργαστή της Intel – σε αυτήν όμως την περίπτωση η συμφωνία είχε γίνει μεταξύ Microsoft και Intel.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρόωρος… τελικός στους «8» του FΑ Cup Αγγλίας μετά την κλήρωση – Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ
- Ο Κόρεϊ Φέλντμαν δεν προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο αφιέρωμα του Ρομπ Ράινερ στα Όσκαρ
- Ιράν: Ποιες κορυφαίες οικονομίες θα «πληρώσουν το μάρμαρο» του πολέμου
- Τραγωδία στην Πάτρα – Θρίλερ με νεκρή 25χρονη σε χωράφι δίπλα στο σπίτι της στο Ρίο
- Μέση Ανατολή: Μέτρα για τις συνέπειες του πολέμου – Αναμείνατε στο ακουστικό σας
- Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρωσία άκουσε τον ύμνο ξανά σε διοργάνωση της ΔΟΕ μετά από μια δεκαετία




