Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στα 1,4GHz ο Athlon, στα 950ΜΗz ο Duron της ΑΜD

Στα 1,4GHz ο Athlon, στα 950ΜΗz ο Duron της ΑΜD

Η AMD επιμένει ότι η απόσταση που χωρίζει τις επιδόσεις των επεξεργαστών της από εκείνες των ανταγωνιστικών μοντέλων της Intel είναι μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη. Την Τρίτη παρουσίασε τους Athlon 1,4GHz και Duron 950MHz ισχυριζόμενη ότι ο πρώτος <a href=http://www1.amd.com/products/cpg/athlon/result/1,1651,1744,00.html target=_blankξεπερνά κατά 40% τον Pentium 4 στα 1,7GHz</a και ο δεύτερος τον Celeron κατά 30%, σε συστήματα με μνήμη DDR.

39

Η AMD επιμένει ότι η απόσταση που χωρίζει τις επιδόσεις των επεξεργαστών της από εκείνες των ανταγωνιστικών μοντέλων της Intel είναι μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη. Την Τρίτη παρουσίασε τους Athlon 1,4GHz και Duron 950MHz ισχυριζόμενη ότι ο πρώτος ξεπερνά κατά 40% τον Pentium 4 στα 1,7GHz και ο δεύτερος τον Celeron κατά 30%, σε συστήματα με μνήμη DDR.

Η εταιρεία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στο πελατολόγιό της βρίσκονται ήδη ηχηρά ονόματα, όπως η Compaq (με τους νέους Athlon στη σειρά υπολογιστών Presario), και ότι αναμένει να προστεθούν σε αυτό και άλλοι, όπως η Hewlett – Packard, η MicronPC και η NEC-CI.


Στην ανακοίνωσή της επισημαίνεται ότι ο χρόνος κύκλου του ρολογιού έχει πάψει πλέον να είναι σαφής δείκτης των επιδόσεων του επεξεργαστή. Αυτό που προσφέρει η AMD, παρά την ονομαστική ταχύτητα (MHz) που τη χωρίζει από την Intel (o Pentium 4 έχει φτάσει στα 1,7GHz), είναι -όπως ισχυρίζεται- οι τελικά αυξημένες επιδόσεις του λογισμικού, η αυξημένη παραγωγικότητα και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της πλατφόρμας της.


Εκπρόσωπος της εταιρείας ερευνών IDC, μάλιστα, παραλλήλισε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει κανείς να επιλέγει επεξεργαστή με τον τρόπο επιλογής αυτοκινήτων. Οι άνθρωποι, είπε, αγοράζουν αυτοκίνητα βασιζόμενοι στο πόσο γρήγορα επιταχύνουν, δηλαδή την ιπποδύναμη που επιτυγχάνουν, όχι την ταχύτητα περιστροφής στο εσωτερικό της μηχανής. Ομοίως, συνέχισε, σε ένα PC επιδόσεων, αυτό που βαρύνει είναι η εργασία που μπορεί να ολοκληρώσει στη μονάδα του χρόνου.


Εκπρόσωπος της Adobe υποσχέθηκε στους χρήστες της ναυαρχίδας των προϊόντων της εταιρείας, του Photoshop 6.0, ότι οι επιδόσεις του προγράμματος επεξεργασίας εικόνας σε συστήματα με επεξεργαστές της AMD και μνήμη DDR θα αποδειχθούν εξαιρετικά αυξημένες.


O Athlon 1,4GHz με δίαυλο συστήματος 266MHz ή 200MHz τιμάται 253 δολάρια (περίπου 100.000 δρχ.) και ο Duron 950MHz 122 δολάρια (περίπου 50.000 δρχ.) σε ποσότητες των 1.000 τεμαχίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο