Απατηλό e-mail «ενοχοποίησε» ακίνδυνο αρχείο των Windows
Φάρσα αποδείχθηκε ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο τους προέτρεπε να διαγράψουν από τους υπολογιστές τους δήθεν επικίνδυνο αρχείο των Windows όπου ελλοχεύει ιός.
73
Φάρσα αποδείχθηκε ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο τους προέτρεπε να διαγράψουν από τους υπολογιστές τους δήθεν επικίνδυνο αρχείο των Windows όπου ελλοχεύει ιός.
Το e-mail, το οποίο ήταν γραμμένο στα πορτογαλικά και έκανε το γύρο της Βραζιλίας τον περασμένο μήνα, συμβούλευε τους χρήστες να διαγράψουν από το φάκελο των Windows τo αρχείο sulfnbk.exe, γιατί έκρυβε δήθεν επικίνδυνο ιό, ο οποίος θα αφυπνιζόταν την 1η Ιουνίου. Το μήνυμα ανέφερε ακόμα ότι το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο υπάρχει σε όλους τους υπολογιστές με Windows και δεν μπορεί να εντoπιστεί από τα αντι-ιικά προγράμματα. Κατόπιν, ζητούσε από τους παραλήπτες να αποστείλουν το μήνυμα και σε άλλους χρήστες για να τους ενημερώσουν.
Υπεύθυνοι της αντι-ιικής εταιρείας Symantec ενημερώνουν ότι πρόκειται για ένα ακίνδυνο, καθ όλα νόμιμο και χρήσιμο βοηθητικό πρόγραμμα των Windows, το οποίο χρησιμεύει στην επαναφορά μεγάλων ονομάτων αρχείων, και ότι η διαγραφή του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του υπολογιστή. Δήλωσαν ότι τα αντι-ιικά προγράμματα πράγματι δεν μπορούν να εντοπίσουν το αρχείο, αφού δεν πρόκειται για ιό ούτε περιέχει κάτι ύποπτο. Όμως, αν οι χρήστες ακολουθήσουν τις οδηγίες του μηνύματος, σβήσουν το αρχείο και αποστείλουν το e-mail και σε άλλους, τότε έχουν καταστρέψει κάτι… χρήσιμο.
Oι άνθρωποι της Symantec δήλωσαν στο ZDNet ότι το όλο ζήτημα ξεκίνησε από απλή σύγχυση. Στις αρχές Απριλίου εντοπίστηκε πραγματικός ιός, το σκουλήκι Magistr (W32.Magistr.2487@mm), το οποίο μόλυνε το αρχείο sulfnbk.exe αρκετών χρηστών. Η αντι-ιική εταιρεία προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο σκουλήκι δεν έχει καμία σχέση με το μήνυμα – φάρσα, και ενημερώνει ότι έχει ήδη θωρακίσει τα αντι-ιικά της προγράμματα εναντίον του Magistr.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Συνεχίζεται στην αίθουσα του ΜΟΔ η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- Κρήτη: Εντοπίστηκε πλοίο με πάνω από 500 μετανάστες
- Βαθιά ρήξη στις σχέσεις των διαιτητών Σιδηρόπουλου, Φωτιά (pic)
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar σε μια πρωτοχρονιάτικη εμφάνιση στο Block 33
- ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο Μπράουν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής



