56

Iσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφτηκε στις 7:44 το πρωί της Τρίτης, σε απόσταση 440 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εστιάζεται στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα καθησυχαστικοί. Όπως δήλωσε ο καθηγητής της Γεωλογίας Ε. Λέκκας το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται στο γνωστό τόξο του Αιγαίου που συνήθως δίνει μεγάλους σεισμούς.


Ο κ. Λέκκας τόνισε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες στην ίδια περιοχή έχουν σημειωθεί έξι σεισμοί 4 με 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι δονήσεις θα συνεχιστούν, γεγονός που όπως είπε «θεωρείται ότι είναι πολύ καλό, γιατί εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια».

Τελευταία ενημέρωση: 16: 20

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ